boeken kaften met HEMA

Na een lange en welverdiende zomervakantie is het voor scholieren weer tijd om de schoolbanken in te gaan. Zoals in vele gevallen is ook nu een goede voorbereiding het halve werk en dus kun je niet op tijd genoeg beginnen met het verzamelen van je schoolspullen. Van een agenda tot notitieblokken en pennen: als je alles eenmaal in huis hebt gehaald, ligt er nog een klusje op je te wachten, namelijk boeken kaften.

Boeken kaften is belangrijk om te doen, want op die manier bescherm je je boeken optimaal. Je moet ze immers iedere dag weer mee naar school en huis nemen, en door ze zonder kaftpapier in je tas te doen, kunnen ze snel beschadigen. Dat is niet de enige goede reden voor schoolboeken kaften. Door een vrolijke kaft zien je boeken er in één klap veel leuker uit. Bij HEMA vind je kaftpapier in allerlei kleuren en stijlen, zodat er voor ieder wat wils is. Deze kun je natuurlijk ook met elkaar combineren of versieren. Op die manier kun jij je schoolboeken helemaal customizen. Ook handig: na het boeken kaften kun je je naam op je schoolboeken zetten. Zo neem je nooit meer per ongeluk het boek van je klasgenootje mee en raak je jouw exemplaar niet kwijt. Alleen maar voordelen aan schoolboeken kaften, dus.

bekijk al het kaftpapier

shop alle benodigdheden voor het kaften van je boeken

zo kaft je gemakkelijk jouw boeken

hoe moet je boeken kaften?

Voor het boeken kaften heb je niet veel spullen nodig. Allereerst is het natuurlijk handig om kaftpapier in huis te hebben, in een kleur of print die jij het leukst vindt. Daarnaast is het handig om een schaar en plakband bij de hand te hebben, en kun je een pen of potlood gebruiken om kniprandjes aan te geven. Tot slot kun je natuurlijk niet boeken kaften als je je schoolboeken niet hebt. Die pak je er dus ook bij.Als je alle spullen paraat hebt, kun je beginnen met kaften. Maar hoe moet je boeken kaften? HEMA helpt je graag een handje en legt aan de hand van een handig stappenplan uit hoe je te werk kunt gaan. Hieronder volgt een lesje ‘hoe moet je boeken kaften’.

stap 1. Rol je kaftpapier uit en leg je boek opengeslagen erop. Zorg ervoor dat je aan elke kant van het boek zo’n 5 centimeter ruimte overhoudt, teken dit af en knip vervolgens een strook af. Tip: kleinere schoolboeken kun je over de breedte van de rol leggen. Dat bespaart een hoop papier.

stap 2. Vouw het papier om de achterkant van de boekenkaft. Sla vervolgens het boek open (belangrijk, anders zit het straks te strak) en vouw dan ook het papier om de voorste kaft van het boek.

stap 3. Knip bij de onder- en bovenaan de rug een stukje van het kaftpapier schuin in en vouw deze naar binnen.

stap 4. Nu kun je de stroken papier naast de inkepingen om de boekenkaft heen vouwen. Maak de omgevouwen stroken papier aan elkaar vast (niet aan de kaft zelf) met een stukje plakband.

stap 5. Doe het boek dicht en plak eventueel een stukje washi tape op alle hoekjes en de onder- en bovenkant van de rug. Op die manier gaat je gekafte boek het langst mee.

stap 6. Plak een etiket op de voorkant van je boek en schrijf daar je naam, klas en het schoolvak op.

Tot slot kun je natuurlijk je gekafte boeken helemaal personaliseren. Versier ze bijvoorbeeld met vrolijke washi tape en stickers, of maak er mooie tekeningen op. Laat je creativiteit op de vrije loop en maak je schoolboeken helemaal eigen. Zo wordt kaften een feest en neem je je boeken met nog meer plezier mee!alles voor boeken kaften én meer

Als je op zoek bent naar vrolijk kaftpapier, ben je bij HEMA aan het juiste adres. In onze winkels en op hema.nl kun je terecht voor papier in verschillende kleuren en dessins. Dus of je nu liever een effen kleur wil of een bonte print, bij HEMA vind je het allemaal. Ook als je geen zin hebt in boeken kaften vind je bij ons iets heel handigs, namelijk rekbare kaften. Deze kun je in één keer om je boek heen trekken, waardoor je niet zelf in de weer hoeft met een schaar en plakband én je schoolboeken toch zijn beschermd. Je kunt deze, net als al het kaftpapier van HEMA, natuurlijk ook gebruiken voor de leesboeken op je slaapkamer. Zo matcht je boekenplank of –kast helemaal met de rest van de ruimte en ziet het er meteen een stuk rustiger uit.

Niet alleen vind je alles voor het schoolboeken kaften bij HEMA, ook voor al je andere schoolspullen kun je bij ons terecht. Zo hebben we een breed back to school assortiment met allerlei verschillende agenda’s en schriften, en scoor je bij ons ook praktische musthaves als een rekenmachine, geodriehoek en markeerstiften.

shop alle schoolspullen

schoolspullenlijst

Om er zeker van te zijn dat je op je eerste schooldag alles in je rugzak hebt zitten, hebben we een handige schoolspullenlijst gemaakt.

lees meer
Link

bullet journaling

Met bullet journaling heb jij de volledige controle op de inhoud, het uiterlijk en de structuur. HEMA helpt je op weg.

lees meer
Link

nagels lakken

Weten voor welke kleur nagellak jij het beste kunt kiezen? Wij vertellen je welke lak het beste bij jou en je wensen past.

lees meer
Link

thuiswerk tips

Bij HEMA helpen we je graag op weg. Deze tips voor thuiswerken kunnen je helpen om effectief en efficiënt te werk te gaan.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje