handdoeken wassen? zo houd je ze zacht

stapel_zachte_handdoeken
6 = 30% 4 = 20%
goed idee
handdoeken - hotel extra zacht lichtgroen
5.79 - 15.99
6 = 30% 4 = 20%
washand hotelkwaliteit extra zacht zand
2.99
6 = 30% 4 = 20%
goed idee
handdoeken - hotel extra zacht wit
5.79 - 15.99
6 = 30% 4 = 20%
goed idee
gastendoek 33x50 hotelkwaliteit extra zacht bruin
5.79
6 = 30% 4 = 20%
handdoek 70x140 hotelkwaliteit extra zacht zand
15.99


 

hoe kun je handdoeken het beste wassen?

Na een heerlijk ontspannen douche of bad, droog je jezelf het liefste af met een grote zachte handdoek. Zo ervaar je dat ultieme spa gevoel. Hoe zorg je ervoor dat je handdoeken altijd zo zacht blijven? Door handdoeken op de juiste manier te wassen, drogen en op te vouwen voorkom je dat ze hard worden. Lees hier al onze tips hoe je dat doet.

shop handdoeken 

handdoeken wassen voor en na het eerste gebruik

Nieuwe handdoeken wassen voor het eerste gebruik is heel slim, want na zo'n eerste wasbeurt krijgen ze het vermogen om vocht op te nemen. Als je vanaf de eerste keer wassen al de juiste instellingen gebruikt, blijven je nieuwe handdoeken het zachtst. Gebruik bij het wassen een beetje waspoeder en vermijd wasverzachter, want ook dan drogen je handdoeken minder goed af. Zo kan al het waspoeder goed oplossen en blijven er geen resten achter in je handdoeken. Was op maximaal 60 graden Celsius en op het katoenprogramma.

stinkende handdoeken? was ze met azijn

Als je handdoeken stinken nadat je ze hebt gewassen,dan zijn er waarschijnlijk zeepresten op achtergebleven. Wat je daaraan kan doen is het volgende: stop je wasmachine niet te vol tijdens het wassen en gebruik nog minder waspoeder. Was je handdoeken met azijn door een scheutje keukenazijn in het wasverzachterbakje te doen. Azijn ontvet, ontkalkt je wasmachine en verwijdert overbodige zeepresten. Daarnaast worden je handdoeken hier ook lekker zacht van. 

op hoeveel graden was je handdoeken?

De een gooit de handdoek na elke douche of bad in de wasmand, de ander doet er gerust een week mee. Na zo’n drie keer afdrogen is ‘ie wel toe aan een wasbeurt. Was handdoeken het liefst met elkaar op maximaal 60 graden Celsius. Bij een temperatuur van 60 graden gaan schimmels en bacteriën dood en verminder je de kans op slijtage van de katoenvezels. Bij een hogere temperatuur, zoals 90 graden, slijten de vezels namelijk wel. En dat zorgt er weer voor dat de handdoeken minder lang zacht blijven.

op welk programma was je handdoeken?

Handdoeken was je in de wasmachine op het programma “katoen”. Door dit programma te kiezen heb je de beste instellingen om de katoenvezels goed te reinigen en niet te beschadigen. De was mag ook best op een hoog toerental draaien, zoals 1200 of 1400. Daarmee behoud je ook weer de zachtheid en gaat er meer water uit de stof tijdens het centrifugeren.

shop alles voor de was

handdoeken die drogen aan het droogrek
medicijnbox 32x20x19.5 wit
22.99
6 = 30% 4 = 20%
goed idee
handdoeken - hotel extra zacht lichtgrijs
5.79 - 15.99


 

handdoeken drogen in de droger

Nadat je ze zorgvuldig hebt gewassen is het tijd om te drogen. Als je de handdoeken zo zacht mogelijk wilt houden, dan kun je ze het beste drogen in de droger. In de droger blijven de katoenvezels namelijk in beweging. Zo worden ze niet stijf en blijven je handdoeken dus lekker zacht.

zachte handdoeken zonder droger

Heb je geen droger en wil je de was hangen aan een droogrek? Wanneer je je was buiten hangt in de zomer is je was snel droog en bespaar je een hoop energie. Je loopt alleen wel het risico dat de katoenvezels harder worden. Wanneer het een beetje waait, wapperen de handdoeken en heb je veel minder risico dat dit gebeurt. Hierdoor worden ze dus zachter dan wanneer ze binnen hangen.

@hemanederland Handdoeken opvouwen als een pro voor een hotel chique look! Leer deze 2 vouwtechnieken, en ze zijn ook nog is super makkelijk! #handdoeken #handdoekenvouwen ♬ original sound - HEMA

handdoeken oprollen voor het beste resultaat

Wist je dat je door je handdoeken op te rollen je ze het langste zacht houdt? Vaak zie je handdoeken strak opgevouwen in de badkamerkast liggen. Hierdoor worden ze platgedrukt en hebben ze geen ruimte om te luchten. En daardoor worden de katoenvezels ook weer sneller hard. Rol ze daarom liever luchtig op. Je bespaart zo ook meer ruimte dan dat je ze opvouwt en het ziet er professioneel uit! Er gaat niets boven een schone en opgeruimde badkamer. Bij HEMA helpen we je graag met tips voor het badkamer schoonmaken

shop badtextiel

wat zijn voor mij de beste handdoeken?

Bij HEMA vind je handdoeken in diverse kleuren, formaten en materialen. Kies je nieuwe handdoeken met onze kieswijzer.

lees meer
wat zijn voor mij de beste handdoeken

je badkamer stylen

Met kleine aanpassingen, matchende accessoires en frisse handdoeken creëer je de ideale badkamer. Bekijk onze tips om jouw badkamer te stylen.

lees meer
je badkamer stylen doe je zo

zelf je gordijnen wassen met deze tips

Houd je gordijnen fris en schoon door ze regelmatig te reinigen. Met onze wastips voor elke soort gordijn kun je ze zelf thuis wassen.

lees meer
gordijnen wassen

originele cadeaus voor een nieuw huis

Op zoek naar het perfecte housewarming cadeau? HEMA helpt je met de beste tips en ideeën voor een geslaagd geschenk.

lees meer
originele cadeaus voor een nieuw huis

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje