schoenen opbergen

Als er iets is waar we er nooit genoeg van hebben, zijn het wel schoenen. Witte sneakers, gekleurde sneakers, laarzen in allerlei soorten, een paar hoge hakken (of twee), sportschoenen en voor de zomer ook nog slippers en sandalen. Veel mensen houden van afwisseling en dat is vaak terug te zien in hun schoenencollectie. Vaak zijn er dan ook nog schoenen te vinden die eigenlijk versleten zijn, maar té lekker lopen om weg te doen. Misschien heb je schoenen met een bijzondere herinnering die je niet meer draagt? Of nieuwe exemplaren, misschien wel een paar collector items, die je hebt voor de heb. Kortom: schoenen genoeg in menig huishouden. Maar schoenen opbergen, hoe doe je dat het beste?

Omdat we dol zijn op efficiënt én mooi opbergen hebben we verschillende tips voor je. Want opruimen geeft niet alleen een heerlijk gevoel als je ermee bezig bent, je zult jezelf ook achteraf nog eens extra dankbaar zijn. Als je een moment pakt voor het opbergen van schoenen creëer je overzicht, staan ze niet te verstoffen én is je huis veel opgeruimder dan dat ze overal en nergens rondslingeren. Maak je schoenen voor het opruimen mooi schoon met onze fijne schoonmaakborstels. We zijn erg benieuwd voor welke methode jij kiest.

shop opbergers

 

opbergen

Voor het opbergen van schoenen hebben we verschillende tips voor je. Om te beginnen is het belangrijk om een bepaalde plek in huis te kiezen. Als jouw stappers door het hele huis verspreid liggen, zul je zien dat je op een gegeven moment niet meer weet welk exemplaar waar ligt. Schoenen opbergen begint dus met het kiezen van een plek: de hal bijvoorbeeld, (in de buurt van) de kledingkast of op zolder. Een combinatie van deze plekken kan natuurlijk ook. De schoenen die je het meeste draagt berg je op waar je er het makkelijkst bij kan, schoenen die je af en toe draagt, of alleen tijdens speciale gelegenheden kun je prima op zolder bewaren


shop nu
 

kratjes

Voor het daadwerkelijk opbergen van die schoenen kun je gebruik maken van onze kratjes. Die zijn niet alleen erg handig, ze zien er ook nog eens hartstikke leuk uit. Kies een kleur die jij mooi vindt of mix en match meerdere tinten met elkaar. Handig is ook dat kratjes inklapbaar zijn, ideaal voor als je het ene moment meer schoenen wilt opbergen dan het andere. Ook kun je ze op elkaar stapelen én zijn er voor sommige exemplaren losse letters en cijfers beschikbaar voor op de kratten. Zo kun je erop zetten welke soort schoenen erin zitten.

shop nu
 

opbergboxen

Als je jouw opgeborgen stappers liever afsluit, kun je ook kiezen voor opbergdozen. Zo weet je zeker dat er geen stof bij komt, en ook deze zijn makkelijk stapelbaar. Als je voor doorzichtige exemplaren kiest, kun je ook nog eens zien welke schoenen erin zitten. Dan zijn ze nog makkelijker terug te vinden. Regenlaarzen heren opbergen in deze dozen is ook een goed idee. Kies je voor (dichte) kratten of opbergdozen, dan kun je – in een creatieve bui – ook foto’s van de schoenen of laarzen op de doos plakken. Als je dan een paar zoekt, heb je ze zo voor het grijpen. En zo zie je maar dat je van schoenen opbergen gewoon een hele leuke klus kunt maken.
shop nu
raam

Bovenstaande tips zijn ideaal als je een ruimte hebt om de kratten of dozen te stallen. Heb je die niet, dan moet je creatiever zijn. Heb je een klein huis? Vergeet dan niet dat je ook gebruik kunt maken van (lege) muren en de hoogte in kunt gaan. Haken aan de muur of een schoenenkast kunnen dan bijvoorbeeld uitkomst bieden.
Ook kan het handig zijn om meubels multifunctioneel in te zetten. Er bestaan hockers en bankjes waar je spullen in kunt doen. Schoenen opruimen kan met gemak hierin, laarzen opbergen net zo goed. En heb je weleens aan de loze ruimte onder je bed gedacht? Kies voor een lage lade of opbergkist en je hebt de perfecte plek uit het zicht gevonden voor je stappers. Ook bestaan er speciale hangers met vakken voor in de kledingkast. Hier kun je je platte schoenen, zoals slippers en sandalen in opbergen. Bepaalde was- of opbergmanden kun je ook gebruiken voor het opbergen van je schoenen. Het is maar net wat jij het prettigst vindt en wat in jouw huis past.

shop opbergdozen
Link

regelmatig schoenen opruimen

sfeermaker

Wat ook helpt bij schoenen opbergen is ze te verdelen in zomer- en winterschoenen. In de zomer kunnen de laarzen opgeborgen blijven en in de winter mogen de slippers naar zolder. Wel zo makkelijk. Want er is vaak een verschil tussen schoenen die je echt draagt en schoenen die je bewaart voor een volgend seizoen. Houd hier rekening mee als je gaat opruimen. Een beetje minimaliseren is ook geen slecht idee. Hanteer bijvoorbeeld de regel dat je een paar wegdoet als je nieuwe koopt. En ga vooral eens – bij de start van een nieuw seizoen – door je collectie heen. Kom je exemplaren tegen die je niet meer draagt? Geef ze weg, verkoop ze of gooi ze weg als ze versleten zijn. Zo loopt jouw schoenencollectie niet de spuigaten uit en blijft schoenen opbergen een makkie.

shop kratjes
link

Naast tips voor het opbergen van schoenen, hebben we ook adviezen voor het opruimen van speelgoed en kleding.

kleding opbergen   speelgoed opbergen

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje