bullet journaling met HEMA

We kennen allemaal wel de gedachten: “Ik moet nog een brief op de post doen, een rekening betalen en de pindakaas is op”. Om het niet te vergeten schrijf je het ergens op, een kladblaadje of een post-it. Aan het einde van de week staan overal en nergens notities en herinneringen. Het is dan ook niet zo gek dat er wel eens iets vergeten wordt. Dit moet toch anders kunnen? Jazeker! De bullet journal is dé oplossing.

Met bullet journaling heb jij de volledige controle op de inhoud, het uiterlijk en de structuur. Doordat je jouw bullet journal zelf kan versieren is het ontzettend leuk om te doen. Je kan helemaal losgaan en je creativiteit erop loslaten. Bovendien heb je nooit meer post-its en kladblaadjes door het hele huis.

Heb je nog nooit aan bullet journaling gedaan, maar lijkt het je wel wat? Dan kan je bij HEMA terecht voor je bullet journal, maar ook voor je pennen, potloden, stempels, stickers en nog veel meer.

.

wat is een bullet journal?

Een bullet journal is eigenlijk een agenda, weekplanner, dagboek, notitieboek, schetsboek en to-do lijst in één. Het is een methode die je helpt om snel informatie te verzamelen en te organiseren. Het is een manier om al je gedachten, post-its en kladblaadjes in kwijt te kunnen. Hierdoor wordt het een stuk overzichtelijker wat je taken zijn en wat er in de komende weken moet gebeuren. Het is een methode waardoor je een stuk productiever kunt worden. Hoe fijn is dat!

De bullet journal is bedacht door Amerikaanse productdesigner Ryder Carroll. Hij gebruikte deze methode zelf al jaren. In 2013 besloot hij zijn methode te delen op zijn website om mensen te helpen meer georganiseerd te worden. Hierna ging het heel snel. Duizenden mensen namen zijn methode over en deelden op verschillende forums hun eigen creaties. Een jaar later werd de eerste fysieke bullet journal uitgebracht, en... de rest is geschiedenis.

bullet journal inspiratie: zo maak je het eigen

Bullet journaling kan op verschillende manieren. Je kan het helemaal zelf indelen, of je kan gebruik maken van de methode van de bullet journal. Je werkt dan onder andere met bullets, collecties en lijsten.

Bullets zijn taken of actiepunten en kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën:

taak: Taken worden aangegeven met een punt. Dit zijn acties die nog moeten worden uitgevoerd.
evenement: Evenementen worden aangegeven met een cirkel. Dit zijn evenementen of gebeurtenissen die nog moeten gebeuren, zoals een verjaardag of vakantie.
notitie: Notities worden aangegeven met een streep. Dit zijn dingen die je niet wilt vergeten, zoals feiten, ideeën, observaties of gedachten.

Naast bullets kun je ook werken met collecties:

‘monthly log’: Maak gebruik van de monthly log als je een maand vooruit wilt kijken. Welke taken wil je doen? En welke afspraken staan al in je agenda?
‘daily log’: Dit zijn eigenlijk je to-do’s voor de dag. Maak je lijstje op de dag zelf of de avond van tevoren.
‘future log’: Dit kan handig zijn als je een overzicht wilt hebben van de komende paar maanden of zelfs van het hele jaar. Verdeel dan je pagina’s over de maanden. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken voor doelen die je wilt bereiken.
andere lijsten: Het kan ook zijn dat je lijstjes wilt hebben voor specifieke dingen. Denk aan je paklijst voor de vakantie of een verlanglijstje.

Natuurlijk hoef je deze bullets en collecties niet persé te gebruiken. Als je zelf een andere manier hebt gevonden is dat alleen maar fijn. Jij bepaalt wat erin jouw bullet journal komt. Het is jouw feestje!

Naast de bullets en collecties kun je ook gebruik maken van trackers. Dit zijn bijvoorbeeld doelen die je jezelf hebt gesteld voor de maand. Zodra je een doel hebt voltooid, kan je het afkruisen. Dus als je vaker een boek wilt lezen, wilt sporten of de kattenbak wilt schoonmaken, dan kun je daar een tracker van maken. Doordat je het opschrijft zie je elke dag wat je doelen zijn en ben je sneller geneigd om deze ook daadwerkelijk te gaan voltooien. Je kunt deze trackers ook een leuk ontwerp geven. Inspiratie nodig? YouTube staat vol met leuke tracker ideeën. Of ga zelf aan de slag met stiften, markers, stickers en tapes. Elke week kan je weer een nieuw ontwerp maken. Zo heb je een georganiseerde journal en ziet het er nog leuk uit ook!

Een bullet journal van HEMA is in principe een blank canvas die je zelf kunt opleuken. HEMA heeft ook veel schilderspullen, tapes, stickervellen, pennen en stiften. Eigenlijk kan je er alles vinden wat je nodig hebt om je journal te personaliseren. Echt HEMA.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje