armbandjes maken

Ben je dol op knutselen? Dan vind je het waarschijnlijk ook leuk om zelf armbandjes te maken. Hoe gaaf is het dat je een zelfgemaakt armbandje aan je arm hebt zitten. Zo uniek dat niemand anders het heeft.

Naast dat een zelfgemaakt armbandje er leuk uitziet, is het ook nog eens een leuke hobby. Je kan helemaal zelf bedenken hoe het eruit komt te zien en vervolgens kan je je eigen creatie nog dragen ook.

Armbandjes kan je maken met kralen, gekleurd garen, strijkkralen en zelfs knopen. Benieuwd hoe je het zelf kan maken? HEMA geeft je graag wat inspiratie.

.

zo kun je zelf armbandjes maken

Zelf armbandjes maken kan op verschillende manieren. Je kan ze maken met kralen, stof of een combinatie van de twee. Door met verschillende kleuren te werken kan je oneindig veel armbandjes maken.

armbandjes met strijkkralen
Wist je dat je ook armbandjes kan maken met strijkkralen? Hiervoor zet je de strijkkralen rechtop op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Vervolgens gaan ze voor ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Ze zijn klaar als je ziet dat ze een stuk platter zijn geworden. Haal ze uit de oven en laat even goed afkoelen. Vervolgens pak je een stuk katoenen draad of een elastische draad en rijgen maar!

armbandjes maken met kralen
Natuurlijk kan je ook zelf armbandjes maken met kralen. Kralen zijn er vaak in verschillende vormen. Zo heb je ronde kralen, maar ook vierkante kralen en kralen in de vorm van bloemen of sterretjes. Rijg ze aan een stuk draad en maak de mooiste armbandjes.

armbandjes maken met stof
Je kan ook een armbandje maken met alleen stof. Je maakt je armbandje door de stof te knopen. Macramé is misschien wel de makkelijkste manier. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een stukje plakband en een aantal draden stof. Hiervoor kan je alle soorten stof gebruiken die je wilt, zoals breigaren of gewone garen. Dat is helemaal aan jou. armbandjes van stof en kralen Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een combinatie te maken van een armbandje met stof en kralen.

Naast kralen is het ook leuk om gebruik te maken van knopen. HEMA heeft een aantal leuke knopen in het assortiment die heel goed gebruikt kunnen worden in een armbandje. Dat geeft meteen een bijzondere uitstraling.

tips voor het maken van armbandjes

Ga je aan de slag met een stuk draad en kralen? Zorg er dan wel voor de het draad door het gat van de kraal heen past. Anders wordt het heel lastig rijgen.
Experimenteer er vooral op los. Gebruik dun draad, dik draad, gekleurd draad. Alles is mogelijk.
Oefening baart kunst. In het begin is het misschien even oefenen, maar hoe vaker je het doet hoe makkelijker het wordt!

vriendschapsarmbandjes

Je kan er ook voor kiezen om vriendschapsarmbandjes te maken. Maak met je vriendje of vriendinnetje hetzelfde armbandje. Dat armbandje is het symbool van jullie vriendschap.

Maak de armbandjes samen met je vriendje of vriendinnetje, want samen knutselen is heel gezellig. Bovendien kunnen jullie dan samen bedenken hoe het armbandje eruit komt te zien. Maar je kunt ook de vriendschapsarmbandjes maken als verrassing voor je vriendje of vriendinnetje. Gewoon zomaar, of voor bijvoorbeeld een verjaardag. Het leuke van armbandjes maken is dat je ze ook heel gemakkelijk per post kunt versturen. Dus ook als je beste vriend of vriendin niet in de buurt woont, kun je hem of haar toch verrassen met een mooi armbandje.

Bij HEMA zijn er genoeg materialen om de armbandjes te kunnen maken. Zo zijn er kralen, draden, garen en knopen. Genoeg dus om jouw mooiste armbandje te maken. Veel knutselplezier!

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje