knutsel ideeen om zelf te maken

Knutselen is een uitstekende manier om lekker met je handen bezig te zijn. Je hebt maar weinig nodig om zelf iets moois te maken. Het zal je verbazen wat voor kunstwerkjes je kunt maken van lege doosjes, flesjes of toiletrollen. Met een leuk knutselwerkje kun je wat extra’s aan een ruimte in je huis toevoegen. Of juist een uniek cadeautje voor iemand maken. Knutselen kan een heel ontspannende bezigheid zijn. Gezellig samen met de kinderen op een regenachtige dag, of juist gewoon zelf wanneer je er zin in hebt. Misschien weet je niet waar je moet beginnen en kun je wat hulp gebruiken? Wij hebben drie leuke knutsel ideeen voor je.

knutsel idee 1: telefoonhouder maken

Bekijk onderstaande video voor een voorbeeld van een zelf geknutselde telefoonhouder.

Dit is een van onze favoriete knutsel ideeen. Je hebt maar een paar dingen voor nodig. Een paar gekleurde velletjes papier, lijm, stiften en een potlood, een schaar, wat plakoogjes en niet te vergeten: een lege toiletrol.

Smeer wat lijm op een van de gekleurde velletjes papier en plak deze rondom de toiletrol. Knip het teveel aan papier af. Knip daarna een hoek in de voorkant van de rol zoals je kunt zien in de video. Dit is waar je straks de telefoon in plaatst. Laat daarna je creativiteit los op de rest van de houder. Wij laten in ons voorbeeld zien hoe je gemakkelijk leuke dieren kunt DIY knutselen. Kies je bijvoorbeeld voor een aapje, dan kun je het gezichtje uit een andere kleur papier knippen. Met behulp van de plakoogjes en je stiften geef je het aapje een vrolijke blik. Helemaal leuk wordt deze houder met grote oren aan de zijkant. Deze maak je gemakkelijk door de vorm van de oren uit te knippen en daarbij een klein, recht randje mee te knippen. Deze kun je omvouwen en vastlijmen, zodat ze goed blijven zitten.

Je kunt voor nog veel meer andere vormen kiezen. Bijvoorbeeld een olifant. Hoe leuk zijn die grote oren en uitstekende slurf? Of een kat, waar je puntige oortjes op de bovenkant kunt knippen en gemakkelijk snorharen bij kunt tekenen. Maar je kunt ook voor andere knutsel ideeen kiezen. Bijvoorbeeld ieder gezinslid naknutselen, zodat iedereen een eigen telefoonhouder heeft.

diy knutselen - HEMA

knutsel idee 2: bloemenvaasjes maken

Bekijk onderstaande video voor een voorbeeld van een zelfgemaakt bloemenvaasje.

Voor dit knutsel idee kun je kleine potjes of flesjes gebruiken. Bijvoorbeeld van plastic, maar ook van glas. Zorg ervoor dat het potje goed schoon is en haal het label eraf. Als het potje plakkerig blijft, kun je met een beetje olijfolie of nagellakremover de restjes lijm van het label eraf halen.

Voor het versieren van de vaasjes kun je veel verschillende producten gebruiken. Het is maar net wat jij zelf mooi vindt. Washi tape is verkrijgbaar in veel vrolijke kleurtjes en plak je gemakkelijk om het potje of glaasje heen. Met stickers maak je een mooi patroon. Je kunt ook kralen aan een elastiekje rijgen en om het potje heen binden. Je kunt hiermee veel verschillende kleuren en texturen combineren. Je kunt je creativiteit hier helemaal op los laten en op deze manier de mooiste vaasjes DIY knutselen.

Wanneer je meerdere van deze vaasjes in elkaar hebt geknutseld, kun je ze vullen met je favoriete bloemen en gezellig bij elkaar zetten. Gebruik potjes in verschillende maten voor een speels effect.

diy knutselen - HEMA

knutsel idee 3: organizer maken

Bekijk onderstaande video voor onze zelfgemaakte bureau organizer knutsel idee.

Gooi die crackersdoosjes eens niet bij het oud papier, maar maak er iets moois van! Dit knutsel idee is niet alleen erg leuk om te maken, maar levert je ook nog een handige bureau organizer op. Zo kun je al je pennen, washi tapes, paperclips en andere schrijfwaren gemakkelijk op een plek opbergen.

Deze DIY is eigenlijk heel simpel. Knip een aantal kleine doosjes op het gewenste formaat. Bijvoorbeeld breed genoeg om tapes in te doen, of hoog genoeg voor je pennen. Bekijk de video om te zien hoe je gemakkelijk kleinere vakjes voor je schrijfwaren maakt. Je kunt hiervoor meerdere formaten doosjes gebruiken. Het maakt niet uit als ze allemaal een andere opdruk hebben, want je gaat ze mooi versieren. Hiervoor kun je zelf witte velletje papier mooi verven in de kleuren die jij het liefst op je bureau ziet. Maar je kunt bijvoorbeeld ook inpakpapier met een mooi printje gebruiken. Of ga voor een simpele effen kleur, en versier de vakjes met verschillende soorten washi tape.

diy knutselen - HEMA

diy knutselen

Knutselen is erg leuk om te doen. Vaak heb je er alle spullen al voor in huis, zoals een schaar, lijm, lint en papier. En het heeft wat fijns om van iets simpels als een crackerdoosje iets moois en nieuws te maken. Je kunt natuurlijk zelf ook je creativiteit en fantasie gebruiken voor allerlei leuke knutsel ideeen. Of laat je creativiteit los op een basic voorwerp om deze helemaal te pimpen. Denk aan t-shirts, agenda's of een simpele houten spaarpot. Voor al je hobby benodigdheden kun je bij HEMA terecht. Van fournituren tot diamond painting. We zijn erg benieuwd wat je gaat maken! Ook voor alle andere knutselideeën kan je op hema.nl terecht, ook voor een surprise maken en andere tips voor de feestdagen.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje