fris en fruitig

Deze wijnen zijn lekker fris, en bevatten meer zuren dan de ronde, rijke witte wijnen. Het mondgevoel is strak en slank. Een strak en slank mondgevoel ervaar je bijvoorbeeld bij het eten van een citroen of azijn, een beetje samentrekkend en stroef.
Het zijn droge wijnen waarvan de geur en smaak kunnen doen denken citrusfruit of groene appel. Droge wijnen zijn wijnen met weinig restsuiker in tegenstelling tot zoete wijnen waarin meer restsuiker zit. Wijnen die gemaakt zijn van de sauvignon blanc, pinot grigio, grüner veltliner of verdejo druif vallen vaak in de categorie fris en fruitig.

Je combineert deze wijnen het beste met pure visgerechten zonder (room) sausje, schaal- en schelpdieren, een salade met een eenvoudige olie en azijn dressing en jonge geitenkaas of fetakaas.

bekijk alle frisse en fruitige wijnen

frisse en fruitige wijn combineren

Zowel de smaak van het gerecht als van de wijn zelf komen het beste tot hun recht als je zorgt dat ze letterlijk "op elkaar aansluiten". Dus frisse, fruitige wijnen passen het beste bij pure gerechten zoals bijvoorbeeld:

  • een salade met een eenvoudige olie/azijn dressing
  • pure visbereidingen, dus zonder (room) sausje
  • schaal en schelpdieren
  • jonge geitenkaas of fetakaas
smaakstijlen wijn

smaakstijlen

bij HEMA snappen we dat het best lastig is om te bepalen wat voor type smaak een wijn heeft. We hebben onze wijnen daarom in een paar smaakstijlen ingedeeld:

  • fris & fruitig
  • rond & rijk
  • zacht & zwierig
  • kracht & karakter
  • speels & sprankelend

lees hier meer over alle smaakstijlen

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje