dry january

Na de feestdagen met een schuldig gevoel naar de glasbak lopen omdat er toch stiekem wat te veel flessen wijn doorheen zijn gegaan? Voor veel mensen is dit herkenbaar. Vandaar dat dry january dan ook steeds populairder wordt.

alcoholvrij

wat is dry january?

Dry January houdt in dat je de hele maand januari geen alcohol drinkt. Het is ontstaan in Groot-Brittannië maar sinds een aantal jaar stijgt ook in Nederland de populariteit. Na de met alcohol gevulde feestdagen is januari de perfecte maand om de fles even te laten staan. Steeds meer mensen doen dan ook mee aan dit nieuwe fenomeen. Dry january helpt niet alleen om van die extra kerstkilo’s af te komen, maar door geen alcohol te drinken voel je je ook een stuk fitter en gezonder. Je lever krijgt even de tijd om zich te herstellen. En ook voor je brein is het goed om zo af en toe de alcohol te laten staan. Veel mensen die meedoen aan dry january geven ook aan dat ze beter slapen. Dat klinkt goed! Genoeg redenen om misschien ook eens mee te doen. Alcohol wordt vaak gezien als iets sociaals. En, tsja, het is natuurlijk ook gezellig om samen een borreltje te drinken. Maar gezelligheid draait natuurlijk niet alleen om drank. Bovendien zijn er genoeg lekkere alcoholvrije drankjes te vinden. En voor de echte wijn- en bierliefhebbers heeft HEMA een aantal heerlijke soorten wijn en bier zonder alcohol in het assortiment.

alcoholvrij

alcoholvrije wijn

Een dry january betekent niet dat je geen wijn kan drinken. Geniet van een heerlijk glas wijn met onze alcoholvrije wijnen van HEMA. De alcoholvrije wijn wordt op dezelfde manier geproduceerd als normale wijnen alleen wordt op het laatst de alcohol eruit gehaald. Ook worden de druiven voor alcoholvrije wijn eerder geoogst waardoor er minder suiker in de druiven zit en er achteraf minder alcohol uit de wijn gehaald hoeft te worden. Hierdoor blijft de toon van de smaak hetzelfde alleen wordt de smaak iets lichter. Wel kun je merken dat de wijn iets zoeter smaakt dan de variant met alcohol. Dit komt doordat zonder alcohol de zoete, fruitige smaak van wijn meer naar voren komt. De wijnen bevatten dus geen alcohol maar smaken alsnog erg lekker! Dan rest alleen de keuze nog: ga je voor rood of wit?

alcoholvrij bier

Naast wijn zonder alcohol bestaat er ook alcoholvrij bier, ook wel de nul-punt-nul-biertjes of maltbier genoemd. Deze zijn al een stuk populairder dan de wijnen. Eén op de twintig biertjes die er wordt gedronken is namelijk al alcoholvrij. Dat is ook niet zo gek aangezien er veel verschillende lekkere varianten te verkrijgen zijn waar zelfs echte bierliefhebbers blij van worden. Maar hoe wordt alcoholvrij bier eigenlijk gemaakt? Het brouwen van alcoholvrij bier kan op drie verschillende manier gedaan worden. De eerste methode is om de alcohol na het brouwen uit het bier te verwijderen. De tweede methode maakt gebruikt van een speciaal soort gist waardoor er tijdens het brouwen geen alcohol vrijkomt. En de laatste methode is om een membraam te gebruiken dit de alcohol uit het bier filtert. Deze derde variant wordt eigenlijk bijna niet gebruikt omdat deze het meest kostbaars en tijdrovend is.

dry january – één goed voornemen dat je wél kunt volhouden

Ben jij inmiddels al overtuigd om ook eens aan dry january mee te doen? Met de gezondheidsvoordelen en de ruime keuze aan alcoholvrije versnaperingen wordt de keuze in ieder geval een stuk makkelijker. Niet alleen kun je zelf wijn of bier zonder alcohol in huis halen maar ook bestaan er steeds meer alcoholvrije bars die je met een gerust hart tijdens je dry january maand een bezoekje kunt brengen. Cheers!

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje