Hoe eet je een tompouce?

hoe eet jij een tompouce?

Het meest populaire HEMA gebakje is en blijft de tompouce! Een heerlijk, knapperige gebakje met zo’n prachtig glanzende roze laag glazuur en romige banketvulling.Elk jaar worden er wel 14 miljoen van gegeten. Maar wat is nu de beste manier om een tompouce te eten? In een keer je tanden erin zetten? Kan, maar het gevaar is dat het grootste gedeelte van die heerlijke gele vulling er tussenuit piept. Hakken? Maar dan kan het zomaar zijn dat je van je tompouce een zooitje maakt. Als tompouce experts hebben we een aantal manieren kunnen onderscheiden waarop je de tompouce het beste kunt eten. En dit zijn de manieren om een tompouce te eten.

shop hier alle soorten tompoucen
Link

de kantelaar

je denkt slim te zijn door hem op z’n kant te leggen, zo blijven de lagen makkelijker op elkaar zitten. Met je vork kun je nu bij elke hap alle lagen pakken

de prikker

voor deze techniek moet je even de tijd nemen. Zet je vork recht op de bovenste glazuurlaag en ga door alle lagen heen tot je de bodem bereikt. Als je dit rustig doet, dan heb je in een hap alle lagen van de tompouce op je vork. Doe je het snel, dan is de kans groot dat de volgende hap niet zo netjes wordt.

de splitter

wil je de heerlijke banketvulling op zowel de onder- als de bovenkant? Haal dan de bovenkant van de tompouce en verdeel de vulling over de onderste en de bovenste laag.

de likker

je pakt de tompouce met je handen op en begint aan de room te likken, daarna eet je de onder- en bovenkant op

de verbouwer

je plakt de bovenste laag met de banketvulling op de omgekeerde onderste laag. Zo kun je een grote hap nemen zonder dat de vulling er tussenuit valt.

over de tompouce

Wil je meer weten over de geschiedenis van de tompouce? Of heb je na dit smakelijke verhaal gewoon heel veel zin gekregen in zo'n overheerlijk roze gebakje? Ook heerlijk als Koningsdag gebak. Je bestelt ze gemakkelijk online.

tomsoesjes en mini-fototompoucen

Wel trek gekregen, maar vind je een hele tompouce te groot? We hebben ook tomsoesjes! Dat zijn heerlijke ovale soesjes, gevuld met vers bakkersroom en met een laagje roze tompouce-glazuur. Je koopt ze per 10 stuks. Dat wordt feestelijk smullen! Een ander alternatief voor de klassieke roze tompouce, zijn onze mini-fototompoucen. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier een eigen foto of afbeelding op laten afdrukken. Superfeestelijk en perfect voor iedere gelegenheid. Je bestelt ze per 12 stuks in onze webshop. Dat wordt smullen!

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje