soorten koffie

Bij HEMA hebben we koffie voor iedereen. We hebben een ruim assortiment met koffiebonen, koffiecups, koffiepads en filterkoffie.

De sterkte van de koffie geven we aan met kleuren en getallen. Welke kick past bij jou?

voor welke koffiesoorten ga jij?

koffiebonen

koffiebonen

shop nu
koffiecups

koffiecups

shop nu
Link
koffiepads

koffiepads

shop nu
Link
filterkoffie

filterkoffie

shop nu
Link

(h)eerlijke koffie


Wil je weten waar jouw koffie vandaan komt? Scan de QR code op de verpakking en ontdek welke route jouw koffie heeft afgelegd.

Benieuwd hoe onze koffie wordt gemaakt?
Bekijk hiernaast onze HEMA koffiestory en kom erachter waarom onze koffie altijd zo goed smaakt.

het ontstaan van koffie:
van koffiebes tot boon

Het begint allemaal rond de evenaar. In dit subtropisch gebied groeit onze koffie op de plantages van onze boeren. HEMA werkt met Rainforest Alliance gecertificeerde koffieboeren. Dit keurmerk staat voor bescherming van het regenwoud en het verbeteren van het welzijn van boeren.

Als de bessen van de koffieplant rijp zijn, kunnen ze worden geplukt. Vervolgens wordt de koffie verwerkt tot groene boon en ontdaan van het vruchtvlees. Dit kan op twee manieren: door de koffie te wassen of in de zon te laten drogen (ongewassen). Vervolgens worden de bonen gecontroleerd op grootte en smaak. Zo kunnen we altijd zorgen voor de beste kwaliteit.

De groene koffie wordt per boot naar Europa vervoerd en naar onze koffiebrander gebracht, want zo kunnen we natuurlijk nog geen koffiezetten... De juiste koffieblend wordt bij elkaar gebracht en vervolgens wordt de koffie gebrand. Als laatste wordt de koffie verpakt in een verpakking die gemakkelijk te recyclen is. Je begint de koffiegeur al te ruiken....

  Na het verpakken worden de verschillende soorten koffie vervoerd naar onze opslag. Vanaf hier wordt de koffie verspreid naar al onze HEMA-winkels. Onze winkels worden bijna dagelijks bevoorraad. Altijd genoeg koffie, dus.

soorten koffiebonen
Arabica vs Robusta

Er zijn twee soorten koffiebonen te onderscheiden: Arabica en Robusta De Arabica boon is ovaler gevormd, lichtbruiner van kleur en een stuk groter dan de Robusta boon. De Robusta boon is iets ronder gevormd, donkerbruin van kleur en een stuk kleiner. De verschillende koffiebonen zorgen uiteindelijk voor verschillende soorten koffie smaken.

Arabica bonen groeien vaak op grotere hoogtes en daardoor zit er een stuk minder cafeïne in de boon. Omdat de Arabica boon op hogere oppervlaktes groeit, is het productieproces vaak arbeidsintensiever.

Robusta bonen groeien vaak op lagergelegen gebieden waardoor deze boon een stuk meer cafeïne bevat. Omdat de boon op lagergelegen oppervlaktes groeit is het productieproces minder arbeidsintensief.

Verder is de smaak van de Arabica boon zoeter, verfijnd en heeft de boon vaak een licht zuurtje. De Robusta boon daarentegen heeft een bittere basis en heeft een stevigere smaak. Beide bonen hebben dus een geheel eigen karakter en moet je dus als verschillende koffiesoorten bekijken.

koffiebonen - kies je blend

shop nu
shop nu
Link
shop nu
Link
shop nu
Link

samen voor de beste koffie

Bij HEMA dragen we graag ons steentje bij om onze wereld een beetje beter te maken. En dus doen we dat ook met onze koffie. Allereerst werkt HEMA met Rainforest Alliance gecertificeerde koffieboeren. Dit keurmerk staat voor bescherming van het milieu en/of regenwoud en verbeteren van het welzijn van boeren. Ook met onze verpakkingen blijven we op zoek naar de beste alternatieven. Zo worden onze koffiebonen bijvoorbeeld verpakt in aluminiumvrije zakken. Onlangs zijn wij gestart met traceerbare soorten koffie in samenwerking met farmer connect . Hierdoor is 70% van onze koffie artikelen traceerbaar tot aan de origin. Na het scannen van de QR-code op de verpakking kun je op de kaart precies zien welke route jouw heerlijke koffie heeft afgelegd. Op deze manier maakt HEMA haar koffieketen zo transparant mogelijk.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje