speels en sprankelend

Wist je dat er meerdere manieren zijn om bubbeltjes in een wijn te krijgen? De 2 meest gebruikte methoden zijn "méthode traditionnelle" (ook wel méthode champenoise genoemd, je weet wel van champagne) en méthode charmat.

Bij de méthode traditionnelle ontstaan de bubbels door een tweede gisting in de fles zelf. Zoals champagne, cava, en clairette de die.
Bij de méthode charmat ontstaan de bubbels in een afgesloten vat voordat er gebotteld wordt. Zoals prosecco en lambrusco.

Heb je zin in een zoete bubbel? Probeer dan onze Clairette de Die Tradition. Heerlijk licht zoet, dé ideale dessertwijn of natuurlijk oliebollenwijn.

bekijk alle speelse en sprankelende wijnen

speelse en sprankelende wijn combineren

Bubbels (ook wel mousserende wijn genoemd) zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor een feestje! Zoek je iets zoets neem dan onze Clairette de Die. Lekker fris en zoet voor bij je dessert of natuurlijk bij de oliebollen. Maar ook bij het voorgerecht of bij een visgerecht kun je bijvoorbeeld een Cava prima doordrinken. En er is altijd wel een reden voor een feestje toch?

smaakstijlen wijn

smaakstijlen

bij HEMA snappen we dat het best lastig is om te bepalen wat voor type smaak een wijn heeft. We hebben onze wijnen daarom in een paar smaakstijlen ingedeeld:

  • fris & fruitig
  • rond & rijk
  • zacht & zwierig
  • kracht & karakter
  • speels & sprankelend

lees hier meer over alle smaakstijlen

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje