zacht en zwierig

Deze wijnen zijn fruitig en wat milder en ronder van smaak dan de wijnen in de kracht en karakter categorie. Het zijn milde rode wijnen die in de geur en smaak kunnen doen denken aan rood fruit zoals rode besjes, aardbeien of kersen. Wijnen die gemaakt zijn van de merlot, of pinot noir, sangiovese, grenache druif vallen vaak in de categorie zacht en zwierig.

Je combineert dit type wijn het beste met gerechten met een wat mildere smaak bijvoorbeeld vegetarische gerechten met paddestoelen of aubergine en tomaat, pasta bolognese, een hamburgertje van de BBQ of natuurlijk de borrelplank.

bekijk hier alle zachte en zwierige wijnen

zachte en zwierige wijn combineren

Zowel de smaak van het gerecht als van de wijn zelf komen het beste tot hun recht als je zorgt dat ze letterlijk "op elkaar aansluiten". Dus zachte en zierige wijnen passen het beste bij mild smakende gerechten zoals bijvoorbeeld:

  • gehaktballetje, hamburger
  • de borrelplank
  • vegetarische gerechten met tomaat, aubergine, paprika of paddestoelen
  • kaasjes zoals parmezaan of manchego
smaakstijlen wijn

smaakstijlen

bij HEMA snappen we dat het best lastig is om te bepalen wat voor type smaak een wijn heeft. We hebben onze wijnen daarom in een paar smaakstijlen ingedeeld:

  • fris & fruitig
  • rond & rijk
  • zacht & zwierig
  • kracht & karakter
  • speels & sprankelend

lees hier meer over alle smaakstijlen

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje