Zelf hummus maken? Bewaartips om langer te smullen
Natuurlijk zou het ideaal zijn als je elke keer weer een super verse hummus op tafel zet. Maar laten we eerlijk zijn, dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren. Maak wat extra hummus en je geniet nog dagenlang van de oosterse dip. Bewaar ‘m goed afgesloten in een vershoudbakje in de koelkast. Doordat zelfgemaakte hummus geen conserveringsmiddelen bevat, is het in tegenstelling tot de supermarkt variant een kleine week houdbaar in de koelkast. Bewaren kan ook in de vriezer. Maak in één keer een grote portie en vries dit in aparte (goed afgesloten) diepvriesbakjes in. Besprenkel de hummus dan wel met een laagje olijfolie om het vers te houden. Tip: vries hummus in een ijsblokjesvorm in. Zo kan je eenvoudig de perfecte hoeveelheid ontdooien. De textuur zal enigszins veranderen na het invriezen en ontdooien, maar als het eenmaal is ontdooid, doet even roeren wonderen. Smullen maar!
Maak een fotocadeau voor thuis op tafel van HEMA fotoservice.