gezonde reep

Je kent het wel, het is tussen de lunch en het avondeten in en je krijgt ineens ontzettende trek. Als je niets gezonds in huis hebt, dan gaat de chipszak vaak al snel open. En ondanks dat chips natuurlijk hartstikke lekker is, is het niet bepaald gezond. En dat is nou zonde, toch? Maar om nou de hele tijd een dure gezonde reep te kopen waarvan je niet eens precies weet wat erin zit? Nee, dat is ook niet de beste optie. Daarom kan je het beste een zelf een gezonde reep maken. Zo weet je precies wat erin zit en heb je er nog hard voor gewerkt ook!

Ingrediënten voor 10 gezonde repen:

- 175 g notenmix
- 50 g honing
- 25 g havervlokken
- 25 g pure chocolade
- 2 rijstwafels
- 2 el olie
- 1 el appelstroop

Benodigdheden:

- bakvorm
- vershoudbakje
- mengkom

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200℃ (heteluchtoven 180℃). Hak de noten en de chocolade fijn en doe ze in een mengkom. Kruimel twee rijstwafels en doe dit ook in de kom. Voeg de havervlokken, de appelstroop, de olie en de honing toe en mix dit goed door elkaar met een vork.
Stap 2: Vet de bakvorm of ovenschaal in met olie en voeg vervolgens mix toe. Druk het goed aan zodat het per reep goed gevuld is. Bak het in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
Stap 3: Laat het even afkoelen voordat je de reep uit de bakvorm haalt. Snij er vervolgens 10 gelijke stukken van. Smelt nog een beetje pure chocolade en drizzle dit over de reep heen. Strooi eventueel daarna nog wat verkruimelde noten over de repen. Bewaar de gezonde reep in een vershoudbakje zodat ze nog een week goed blijven.

gezonde reep maken HEMA

gezonde reep maken

Het fijne aan een gezond reep is dat je het heel gemakkelijk meeneemt. Ze zijn namelijk niet zo groot en nemen dus ook relatief weinig ruimte in je tas. Net zoals je vershoudbakjes gebruikt voor het bewaren van de repen, kun je ze ook gebruiken om mee te nemen als je de deur uit gaat. Zo heb je altijd een gezonde snack of tussendoortje in je tas.

Natuurlijk is een gezonde reep niet het enige wat je als snack of tussendoortje kunt eten. Het is altijd goed om bijvoorbeeld een stuk fruit bij je te hebben. Maar soms wil je gewoon nét even wat meer dan alleen een appel. En dan komt deze gezonde notenreep goed van pas.

notenrepen maken

Als je notenrepen gaat maken, dan kan je ervoor kiezen om de bovenkant van de reep neutraal te houden. Er zit tenslotte al chocolade in de gezonde reep verwerkt. Maar je kan er ook voor kiezen om er een beetje chocolade over heen te doen. En aangezien je toch al een gezonde notenreep aan het maken bent, is het wel zo slim om pure chocolade te gebruiken. Dat is namelijk een stuk gezonder dan melk of witte chocolade. Het fijne aan een gezonde notenreep is dat je eindeloos kan variëren. Je kan notenrepen maken met appels of dadels. Heb je liever een reep zonder gluten? Doordat je zelf een reep gaat maken is dat een stuk makkelijker te regelen door bijvoorbeeld glutenvrije havermout te gebruiken.

Het is misschien iets meer werk om notenrepen te maken dan om te kopen in de winkel, maar het is dan ook een stuk leuker om te doen! Bovendien ben je er misschien wel wat tijd aan kwijt, maar dan heb je wel meteen 10 repen. Dat is zeker een stuk goedkoper dan hoe je het kan krijgen in de supermarkt.

Ga je een gezonde reep maken? Dan kan je bij HEMA terecht voor al je bakspullen. Het assortiment is ruim met veel bakvormen, maar ook muffinvormpjes en koekjes uitstekers. Gelukkig heb je niet al te veel nodig, maar een mengkom en rechthoekige bakvorm met lage rand heb je in ieder geval wel nodig. Je kan ook een reep maken in een ovenschaal, maar dan is het iets lastiger om de repen eruit te halen.

Als je notenrepen gaat maken, dan is het handig om ook vershoudbakjes in huis te hebben. Als je ze goed bewaard in deze bakjes, dan blijven ze zeker een week goed. Je hebt dan zeker een week lang plezier van je harde werk.

Zelf repen maken is heel gemakkelijk met de bakspullen van HEMA. Zo vind je bij HEMA allerlei verschillende soorten bakvormen en vershoudbakjes, zodat jij makkelijk zelf de lekkerste repen kunt maken. Snel aan de slag en smullen maar!

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje