koekjes bakken

Koekjes bakken is altijd een feestje. Of je je nu verveelt, het een regenachtige dag is of je gewoon zin hebt om iets lekkers te maken, koekjes bakken kan altijd. Het is gezellig, eenvoudig en het eindresultaat mag er altijd zijn. Om nog maar te spreken over de lekkere geur die zich door je huis verspreidt zodra ze in de oven staan. Bij HEMA weten we hier alles van en helpen we je graag een handje op weg om zelf overheerlijke koekjes te bakken.

koekjes bakken met peuters

Je kunt op jonge leeftijd al beginnen met koekjes bakken. Natuurlijk verschilt het wel een beetje per kind en hangt het af van de ontwikkeling. Toch is hulp van een kleine keukenheld bijna altijd welkom. Kleintjes vinden zo’n beetje alles wat er in de keuken gebeurt interessant. Ze willen overal aan zitten, proeven en voelen. Het is daarom erg leuk om samen op ontdekkingsreis te gaan en koekjes te bakken met peuters. Tip: zorg dat je zelf vooraf het deeg al hebt gemaakt. De spanningsboog van je kleintje is namelijk nog niet zo groot. Door zelf alvast het voorbereidende werk te doen, voorkom je dat je kleintje is afgehaakt nog voordat je echt moet beginnen. Zodra het deeg klaar is, kun je helemaal losgaan met vormpjes in verschillende soorten en maten. Behalve dat kinderen het leuk vinden om te helpen, leren ze op deze manier ook wat de vormpjes betekenen. Grote kans dat ze tussen het uitsteken van het deeg door alvast het deeg in hun mond stoppen. Want ja, wie kan die verleiding nou weerstaan? Kies daarom voor een recept zonder ei, zodat ze onbezorgd hun gang kunnen gaan.

alle soorten en maten

Het leuke aan koekjes bakken is dat je helemaal zelf bepaalt wat je precies maakt. Zo doen de ouderwetse zandkoekjes het altijd goed. Zijn je kinderen dol op chocola? Ga dan voor chocolate chip cookies. Ook voor verjaardagen of andere feestjes doen zelfgemaakte koekjes het altijd goed. Doordat je ze naar eigen hand kunt versieren, kun je ze helemaal aanpassen naar bepaalde thema’s. Dit tovert gegarandeerd een glimlach op het gezicht van jouw kind. En houd je ingrediënten over of wil je altijd voorbereid zijn op zo'n leuke bakactiviteit? Door voorraadpotten te gebruiken voor het bewaren van meel, suiker en andere bakingrediënten maak je het makkelijk om vaker iets lekkers te bakken.

 

koekjes bakken met kinderen

Ook wanneer de kinderen wat ouder zijn, is samen koekjes bakken een leuke activiteit. Bij oudere kinderen kun je ervoor kiezen om dan wel samen het deeg te gaan maken. Zo leren ze te begrijpen uit welke ingrediënten het deeg bestaat. En doordat je ze zelf laat wegen en meten, krijgen ze ook meteen en kleine rekenles. Al met al is samen koekjes bakken met je kinderen een leuke manier om ze spelenderwijs iets bij te brengen. Heb je geen tijd om zelf het deeg te maken? Kies dan voor het gemak van HEMA en ga voor een kant en klare mix. Nadat de koekjes, dankzij de kookwekker, op het juiste tijdstip uit de oven komen is het tijd voor het leukste van alles: het versieren van koekjes. Kinderen kunnen helemaal losgaan en gelukkig kun je ook hiervoor bij HEMA terecht. Zo hebben we verschillende decoratiestrooisels waar je kinderen helemaal los mee kunnen gaan. Of wat dacht je van fondant in allerlei verschillende kleuren? Hiermee kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten en koekjes maken in alle kleuren van de regenboog.

koekjes bakken met HEMA

Natuurlijk helpt HEMA je een handje met de perfecte koekjes bakken. Zo kun je bij HEMA terecht voor allerlei soorten bakspullen. Van uitdrukvormpjes, bakvormen en deegrollers tot kant en klare mixen, die het bakken nog makkelijker maken. Ook voor schorten, gebaksbordjes en ander servies ben je bij HEMA aan het juiste adres. Toch liever koekjes kopen? In ons assortiment vind je allerlei soorten. Van stroopwafels tot chocolate chip cookies. Dit alles koop je natuurlijk voor een echt HEMA prijsje. Handig is dat je je online bestelling gewoon thuis kunt laten afleveren. Zodat jij meer tijd hebt om in de keuken te staan met je kinderen. Eet smakelijk.

 

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje