HEMA’s pumpkin spice latte recept: om thuis te maken

De pumpkin spice latte is vanuit Amerika overgewaaid naar ons koude kikkerlandje. En daar zijn we maar wat blij mee! Deze romige, zoete en kruidige koffie is namelijk een echte traktatie. Heb je zin om thuis je eigen pumpkin spice latte te maken? HEMA legt uit hoe!
wat heb je nodig?
De pumpkin spice latte is een smaakvol en bijzonder drankje. Om deze speciale koffie te maken, heb je best een aantal spullen en ingrediënten nodig. Binnen 15 minuten kun je genieten van je homemade versie. En geloof ons: die eerste slok is de moeite dubbel en dwars waard. Voor 1 pumpkin spice latte heb je het volgende nodig.
keukenspullen
- Een SENSEO® koffiepadmachine
- Een staafmixer
- Een steelpan
- Een garde of melkopschuimer
- Een snijplank
- Een zeef
- Een keukenmes
- Een lang koffieglas of grote koffiemok
- Een lange lepel
ingrediënten voor de pumpkin spice latte
- 1 koffiepad
- 150 milliliter melk
- 1 eetlepel spiced pompoenpuree (zie onderstaande ingrediënten)
- 1 eetlepel suiker of ahornsiroop
- Een snufje kaneel
ingrediënten voor de pompoenpuree
- Een halve kleine biologische pompoen
- 0,6 liter water
- 100 gram rietsuiker
- Een halve theelepel gemalen kruidnagel
- 2 theelepels kaneel
- 5 centimeter verse gember
- 1 klein zakje vanillesuiker
- Een halve theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel gemalen kardemom

alles voor een huisgemaakte pumpkin spice latte
HEMA’s recept voor een pumpkin spice latte
Of je de pumpkin spice latte nu al vaak hebt besteld in een koffiezaak of dit je eerste keer wordt: met dit overheerlijke recept van HEMA maak je hem gewoon zelf.
stap 1: pompoenpuree maken
De ingrediënten voor de pompoenpuree worden gebruikt om een kruidige pompoenpuree te maken. Dit is de basis voor de latte en kan in een grotere hoeveelheid gemaakt worden om meerdere keren te gebruiken.
- Schil de halve pompoen en snijd hem in kleine blokjes.
- Kook de blokjes in een steelpan met 0,6 liter water en kook tot ze zacht zijn.
- Voeg de rietsuiker, vanillesuiker, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, kardemom en de verse gember (geschild en in plakjes) toe.
- Laat het geheel een paar minuten zachtjes koken.
- Haal de gember eruit en pureer de rest met een staafmixer tot een gladde massa.
- Zeef de puree voor een fijne textuur.
De pompoenpuree is nu klaar. Als je meer hebt gemaakt, kan het overgebleven deel in een afgesloten bakje in de koelkast worden bewaard. Dat scheelt de volgende keer weer werk.
stap 2: pumpkin spice latte maken
- Verwarm in een steelpan 150 milliliter melk met 1 eetlepel pompoenpuree en 1 eetlepel suiker of ahornsiroop op laag vuur.
- Roer goed door totdat alles is opgelost.
- Zet een kopje SENSEO® koffie in een lang koffieglas of een grote koffiemok. Gebruik een decaf koffiepad als je geen cafeïne wilt.
- Giet de warme pompoenmelk door een zeef om de textuur glad te maken.
- Schuim de melk op met een garde of melkopschuimer.
- Giet de opgeschuimde pompoenmelk bij de koffie.
- Garneer met een goede toef melkschuim en een snufje kaneel.
- Voor een extra zoet of feestelijk tintje kun je ook nog een dot slagroom toevoegen in plaats van melkschuim.
Dit drankje is niet alleen heerlijk, maar ziet er ook nog eens geweldig uit. Perfect voor een gezellig moment thuis. Of serveer hem op een feestje, bijvoorbeeld met Halloween. Smullen!