kalkoenrollade: een feestelijk hoofdgerecht voor kerst!

Voel jij de kerstkriebels al? De dagen worden korter, de lichtjes fonkelen en de geur van dennennaalden vult het huis. Kerst is dé tijd om samen te genieten van heerlijk eten, en elkaar. Dit jaar hoef je niet uren in de keuken te staan om indruk te maken. Verras je familie en vrienden met een kalkoenrollade uit de airfryer: een feestelijk hoofdgerecht om van te smullen!
wat heb je nodig?
HEMA’s kerst kalkoenrollade met kruidenboter, aardappelen en wortels is het ideale hoofdgerecht met kerst. Dankzij de airfryer hoef jij niet eindeloos in de keuken te staan, want die doet het meeste werk voor je. Terwijl jij proost met je gasten, zorgt de airfryer voor een perfect resultaat. Zo kun je deze kerst echt ontspannen en volop meegenieten van de feestdagen.
Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Zorg daarom dat je de volgende spullen en ingrediënten in huis haalt voor 4 personen.
deze keukenspullen heb je nodig:
- een airfryer
- keukenpapier
- een scherp mes
- een snijplank
- een mengkom
- een siliconen spatel of kwast
- een hittebestendige lepel
deze ingrediënten heb je nodig:
- 1 kg kalkoenrollade
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse tijm
- 1 eetlepel verse rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- 50 g roomboter, op kamertemperatuur
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel mosterd
- 800 g kleine krielaardappelen in de schil, gewassen en gehalveerd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel vers gehakte rozemarijn
- 600 gram mini groenten zoals wortels en asperges
- Zout en peper naar smaak
- Rode wijnsaus of cranberrysaus (optioneel)
- Truffeltapenade (optioneel)

shop spullen voor een smaakvol en sfeervol kerstdiner
hoe moet je de rollade klaarmaken?
Volg de volgende stappen om met kerst te genieten van een feestelijke kalkoenrollade, groenten en aardappelen.
de bereiding van de kalkoenrollade:
- Meng de zachte roomboter met de fijngehakte knoflook, tijm, rozemarijn, citroensap, mosterd, zout en peper. Roer goed door totdat alles goed gemengd is.
- Dep de kalkoenrollade droog met keukenpapier. Wrijf de rollade in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Maak een kleine snede in de rollade (als dit nog niet is gedaan) en vul het met de kruidenboter. Wrijf ook de buitenkant van de rollade goed in met de kruidenboter.
- Plaats de kalkoenrollade in het mandje van de airfryer en bak deze 20 minuten op 180 graden.
de bereiding van de groenten en aardappelen:
- Snijd tijdens het pruttelen van de airfryer de aardappelen in gelijke parten en schil de worteltjes.
- Meng de aardappels in een kom met olijfolie, rozemarijn, zout en peper en meng de groenten met 1 lepel olie.
- Plaats na het klaarmaken van de rollade de gekruide aardappelen, wortels en asperges in het mandje van de airfryer. Bak de aardappelen, wortels en asperges op 180 graden een extra 20 minuten mee met de rollade. Schud het mandje halverwege de tijd, zodat de aardappelen gelijkmatig gaar en krokant worden.
- Snijd de kalkoenrollade in mooie plakken en serveer hem met de goudbruine, krokante aardappelen. Voeg eventueel rode wijnsaus of cranberrysaus toe voor extra kleur en smaak.
Variatietip: meng 1 eetlepel truffeltapenade met de aardappels voor een extra feestelijk en smaakvol tintje!