koekjes versieren

Koekjes versieren, wie wordt er niet vrolijk van? Want het bakken ervan is één maar eigenlijk begint daarna pas echt het leuke werk. Het is een leuke bezigheid voor een vrije zondagmiddag. Of een regenachtige avond waarop je toch al niet de deur uit wilde. Wie zegt eigenlijk dat je er een reden voor moet hebben? Wat ons betreft mag het altijd. Pak je spullen maar uit de kast, trommel je kinderen op en lees gauw verder hoe wij je op weg helpen om koekjes te versieren.


kerstkoekjes versieren

Er is niks leuker dan tijdens de kerstvakantie koekjes bakken en versieren. Hou jij van een klassieke kerst? Versier dan je koekjes met klassieke kerstsymbolen zoals kerstbomen, sterretjes en rendieren. Gebruik groene, rode en gouden kleuren om de traditionele sfeer te creëren. Of maak klassieke peperkoekmannetjes en versier deze. Een echt typisch Amerikaans kerstkoekje. Ben je meer van een minimalistische aanpak? Soms is eenvoud de sleutel. Kies voor deze stijl door slechts één kleur glazuur te gebruiken en voeg subtiele details toe met eetbare parels of gouden accenten. Waar je ook voor gaat, HEMA heeft alles in huis om prachtig versierde kerstkoekjes te maken.

.

koekjes decoreren doe je zo

Het leukste aan eraan is dat alles kan en mag. Er zijn geen regels voor. Wil je ze alle kleuren van de regenboog geven? Kan. Koekjes versieren in een prinsessenthema omdat er een verjaardagsfeestje voor de deur staat? Doen! Je bent zelf de baas, dus waarom niet. Koekjes versieren kan op ontzettend veel verschillende manieren. Lees onze tips, tover alle ingrediënten uit de kast en ga aan de slag met koekjes versieren.

fondant

Met fondant kun je op een eenvoudige manier je koekjes versieren. Fondant is een suikerpasta. Hierdoor is het erg zoet van smaak. Je kunt dus het beste met dunne laagjes werken, voor je kinderen staan te stuiteren van de suiker. De basis van fondant is wit, maar je kunt fondant ook kant en klaar in verschillende kleuren kopen. Eenmaal de juiste fondant in huis kan het koekjes decoreren echt beginnen. Zorg dat je in ieder geval genoeg ruimte hebt, want het is belangrijk om de fondant goed uit te rollen. Tip: strooi een beetje poedersuiker op je werkblad of andere ondergrond waar je op rolt. De fondant blijft hierdoor niet plakken. Wanneer het goed is uitgerold, kun je losgaan met het uitsteken van vormpjes in alle soorten en maten. Let wel op, fondant droogt van zichzelf uit. Het positieve hieraan is dat je decoraties hard worden en hun vorm mooi behouden. Maar daar tegenover staat wel dat je ietwat vluchtig te werk moet gaan. Je kunt de koekjes decoreren op de manier hoe jij dat zelf wilt. De verschillende figuurtjes die je uitsteekt kun je het beste vastplakken met eetbare lijm. Heb je dit niet in huis? Meng dan een beetje poedersuiker met een drupje water. Even goed roeren en voilà: je hebt je zelfgemaakte eetbare lijm.


marsepein

Behalve fondant kun je ook kiezen voor marsepein om je koekjes mee te versieren. Marsepein is ook gemaakt van suiker, maar verschilt vanwege de amandelen die aan de suikerpasta zijn toegevoegd. Het is hierdoor grover van structuur, vetter en plakt meer. Of je marsepein of fondant wilt gebruiken voor het versieren van koekjes, is helemaal aan jou. Behalve dat de structuur en smaak anders is dan fondant, verschilt het nog op een ander vlak. Marsepein droogt, in tegenstelling tot fondant, namelijk niet uit en blijft altijd zacht. Je kunt hierdoor rustiger te werk gaan.


chocolade

Behalve fondant en marsepein mag chocolade eigenlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Want behalve dat we geen genoeg kunnen krijgen van chocola, kun je er ook hele leuke dingen mee doen. Dit begint natuurlijk bij het smelten van de chocola. Hoewel de meningen verdeeld zijn over hoe je dit het beste kunt doen, blijft au bain-marie de klassieke manier. Je breekt hiervoor allereerst de chocolade in kleine stukjes en doet dit vervolgens in een hittebestendige kom. Deze kom zet je vervolgens op een steelpan waar een laagje water in zit. De pan zet je op een heel laag vuurtje aan en al roerend wacht je totdat de chocolade is gesmolten. Nadat je de chocolade eenmaal hebt gesmolten, kun je helemaal los. Zo kun je bijvoorbeeld figuurtjes op koekjes tekenen door middel van een spuitzak. Of schrijf de namen van je kindjes in sierlijke letters op de versgebakken koekjes. Het is dan ook een leuke activiteit om op deze manier samen koekjes te gaan versieren.

Heb je geen fondant, marsepein of chocola in huis en wil je toch koekjes versieren? Maak je geen zorgen. Vaak is het opentrekken van je keukenkastje al genoeg om aan de slag te kunnen gaan. Bedenk maar eens wat voor leuke creaties je kunt maken met alleen hagelslag, poedersuiker of smarties.

koekjes versieren met HEMA

Zijn je koekjes af? Dan bewaar je ze natuurlijk in een leuke koektrommel. HEMA maakt het dagelijkse leven graag een stukje leuker en makkelijker. En dus kun je altijd bij ons terecht. We verkopen een groot assortiment aan bakspullen. Voorlopig ben jij dus niet uit de keuken weg te slaan. Ben je echt lekker op dreef en toe aan het grotere werk? Ook voor taartdecoratie ben je bij HEMA aan het juiste adres.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje