HEMA’s recept voor gevulde aardappel (uit de airfryer)

Als je aan aardappels denkt, denk je misschien al snel aan een simpele hap. Maar aardappels passen ook goed bij een feestelijk diner! In plaats van de aardappelen te bakken of koken, kun je ze namelijk vullen en poffen. Benieuwd hoe je deze simpele knol tot iets bijzonders maakt? Probeer HEMA’s recept voor gevulde aardappel uit en verras jezelf én je tafelgenoten!
recept voor gevulde aardappels in 2 varianten
Krijg je binnenkort eters? Dan weet je waarschijnlijk al welke dieetwensen je in gedachten moet houden. De één eet geen vlees, de ander houdt niet van vis, en weer een ander is niet dol op kaas. Geen probleem! HEMA heeft 2 heerlijke varianten gevulde aardappelen voor je op een rij gezet, zodat je voor iedereen iets lekkers op tafel kunt zetten.
De recepten zijn voor 2 personen. Houd rekening met 10 minuten voorbereiding en 25 tot 30 minuten baktijd in de airfryer.
variant 1: gevulde en gepofte aardappel met zalm
Dit recept is een feestje om te maken én te eten. De frisse, romige smaak van deze gevulde aardappel met zalm is heerlijk te combineren met lichte, frisse smaken. Maak er bijvoorbeeld een groene salade met citroendressing bij. Of kies voor gegrilde groenten, zoals asperges, courgette of paprika. De rokerige, gegrilde smaken vullen de aardappelen mooi aan zonder te zwaar te zijn.
dit heb je nodig voor 2 personen:
zo maak je het:
- Was de aardappels goed en snijd een kruisje in de bovenkant.
- Leg ze in de airfryer en pof ze 25 tot 30 minuten op 180°C. Het is de bedoeling dat ze straks lekker zacht zijn.
- Meng crème fraîche met citroensap, dille, bieslook, zout en peper.
- Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
- Controleer met een mesje of de aardappelen gaar zijn. Als ze klaar zijn, snijd je ze voorzichtig open. Lepel er een beetje kruim uit als dat nodig is.
- Vul de aardappelen met het mengsel en leg de zalm er overheen.
- Garneer het gerecht met wat extra dille en serveer het meteen. Eet smakelijk!

alles voor een heerlijk diner
variant 2: gevulde aardappel met brie en peterselie
Wil je een vegetarische gevulde aardappel maken? Probeer dan deze variant met brie en peterselie! Als bijgerecht kun je ook hier het beste kiezen voor lichte, frisse smaken, zoals een groene salade of een tomatensalade met basilicum. Deze frisse gerechtjes brengen de romige smaak van de brie mooi in balans.
dit heb je nodig voor 2 personen:
- airfryer
- een kom
- 2 grote kruimige aardappels
- 100 gram brie
- 1 eetlepel bladpeterselie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel olijfolie
- zout en peper (naar smaak)
zo maak je het:
- Was de aardappels goed en snijd een kruisje in de bovenkant.
- Leg ze in de airfryer en bak ze 25 tot 30 minuten op 180°C totdat ze lekker zacht zijn.
- Maak de vulling door de brie, bladpeterselie, knoflook, Griekse yoghurt, olijfolie, zout en peper goed door elkaar te mengen in een kom.
- Controleer met een mesje of de aardappelen gaar zijn. Haal ze daarna uit de airfryer en snijd ze voorzichtig open.
- Lepel er een beetje kruim uit als dat nodig is. Prak dit fijn en meng het door de brie-vulling.
- Vul de aardappels met het mengsel en zet ze nog 5 minuten op 180°C terug in de airfryer.
- Daar is het tijd om ze te serveren!