koken en bakken met kinderen

Of het nu met bakken uit de lucht komt of je om andere redenen aan huis gekluisterd zit, koken en bakken met kinderen is de perfecte activiteit voor een dagje aan huis. Het is gezellig, leerzaam en je kunt iets samen ondernemen zonder dat je daarvoor al te veel nodig hebt.

voor alle leeftijden

Behalve dat de meeste kinderen het erg leuk vinden, is het ook nog eens leerzaam. Koken en bakken met kinderen is niet iets waarmee je moet wachten tot ze wat ouder zijn. Al vanaf jongs af aan kun je samen de keuken in. De allerkleinsten kunnen groente en fruit wassen terwijl ze ondertussen leren over de verschillende kleuren, vormen en namen. Als kinderen al wat ouder zijn, kunnen ze helpen met roeren waarbij de handvaardigheid en motoriek op de proef worden gesteld. En natuurlijk staan alle zintuigen op scherp wanneer je samen het eindresultaat ruikt of proeft. Wat er ook op het menu staat, bij HEMA shop je alles wat je nodig hebt om te koken en tafelen met de leukste keukenprinsen en prinsessen.

bakken met kinderen

Door te gaan bakken met kinderen laat je ze op een laagdrempelige manier kennis maken met de keuken. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zo zijn de meeste kinderen dol op zoet. Het bakken van koekjes of cakejes en die vervolgens samen versieren is een waar feestje. Kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten door los te gaan met talloze kleuren en versieringen. Het leukste moment aan bakken met kinderen is natuurlijk het proeven ervan. Zet de creaties op een mooie schaal of op losse gebaksbordjes met kinderbestek en drink er iets lekkers bij. Wedden dat ze ervan zullen smullen?

koken met kinderen: dit kun je zoal doen

Behalve bakken, kun je er ook voor kiezen om te gaan koken met je kinderen. Natuurlijk pas je op met hete pannen, scherpe messen en kokend water. Afhankelijk van de leeftijd van je kind, kun je hem of haar verschillende dingen laten doen. Het begint eigenlijk al bij de voorbereiding. Door samen te kiezen wat je gaat koken, krijgen ze verantwoordelijkheidsgevoel. Tijdens het koken worden ze handiger en ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen. Tot slot zijn ze vaak sneller geneigd om het eindresultaat ook daadwerkelijk te proeven. Een win-win situatie, dus. Voor je het weet heb je je eigen ster kok in huis. En dat kan later nog wel eens heel goed van pas komen!

veiligheid voorop

koken en bakken met kinderen is leuk maar veiligheid staat altijd voorop. Hoewel dit voor ons vanzelfsprekend is, is het ook een mooi moment om veiligheid bij je kleintje bij te brengen. De volgende keukenregels voor kinderen zijn erg belangrijk: • was altijd de handen • houd kinderen uit de buurt van scherpe voorwerpen zoals messen • pas op met heet water en hete pannen • zorg dat je kindje stevig staat en niet kan vallen • de keuken is geen speelplek

makkelijke bakrecepten maken met je eigen hulpkok

Natuurlijk laat je je kinderen niet de meest ingewikkelde recepten klaarmaken. Door te kiezen voor makkelijke bakrecepten snappen ze wat er gebeurt en zijn ze minder snel afgeleid. Want niets is vervelender dan een kind dat direct is uitgekeken nog voordat je moet beginnen. Door te kiezen voor eenvoudige bakrecepten voorkom je dit en is de kans groter dat de aandacht erbij blijft. Kies ook voor recepten die niet lang de aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld een gerecht wat in een wokpan gebakken kan worden. Dat is vaak sneller klaar. Of een ovenrecept waar je niet bij hoeft te blijven als het eenmaal in de oven is. 

koken en bakken met HEMA

Koken en bakken met kinderen doe je met HEMA. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een leuk schort, ben je bij ons aan het juiste adres. Maar ook ander kook- of bakgerei shop je eenvoudig bij HEMA. Zo heb je de juiste bakvorm, bakmixen, taartdecoratie, inductiepannen of andere spullen in een mum van tijd in huis. Echt HEMA.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje