picknicken

Picknicken met lekker weer is heerlijk om te doen. Heerlijk in de buitenlucht, terwijl je geniet van zelf klaargemaakte snacks. Zoek een lekker plekje op in het park, bos, op het strand of gewoon op een grasveldje in de buurt en het picknicken kan beginnen! Even lekker bijkletsen met familie of vrienden. Of trek er een paar uurtjes op uit met je gezin. Maak van tevoren lekkere broodjes, een salade of andere hapjes klaar en neem drankjes mee. Zo kun je heel budgetvriendelijk buiten de deur eten en lekker van de natuur en elkaar genieten.

Ook op vakantie is picknicken een leuk uitje om te doen. Behalve wat eten en drinken heb je verder niets nodig. Zo simpel kan het zijn!

de picknick boodschappenlijst

Bepaal helemaal zelf wat je meeneemt tijdens het picknicken. Maar neem niet te veel mee, want je moet het allemaal meedragen. Om je een handje op weg te helpen delen we graag een picknick boodschappenlijst, zodat je alles bij je hebt.

kleed
Laten we beginnen bij het belangrijkste: iets om op te zitten. Dit kan een kleed zijn, een sprei, hamamdoek of zelfs een tafelkleed in een gezellig kleurtje, zoals een blauw tafelkleed. Vind je het oncomfortabel om op de grond te zitten? Dan kun je altijd nog een strandstoel of een klapstoel meenemen. Dat zit net even wat lekkerder. Tip: zet in het midden van je kleed een vliegenventilator om ervoor te zorgen dat die vervelende vliegjes op afstand blijven.

koeling
Voor als als het wat warmer begint te worden, is het belangrijk dat het eten en drinken goed gekoeld blijft. Een goede koeltas is daarom essentieel. Stop er een aantal koelelementen bij voor extra koeling. Drankjes kunnen in een isoleerkan. Deze werken vaak goed voor zowel warme als koude dranken.

servies
Ook bij een picknick is het vaak fijn als er servies is. Bestek is vaak geen probleem, maar glazen en borden worden wat lastiger. Je kunt ervoor kiezen om plastic bordjes en bekers mee te nemen. Of gebruik campingservies als je dat in huis hebt. Van bamboe bijvoorbeeld. Dit kan tegen een stootje en weegt weinig. Als je een salade meeneemt, kan het trouwens ook handig zijn om slabestek mee te nemen.

fruit
Een ander item voor op de picknick boodschappenlijst is fruit. Fruit is altijd lekker tijdens het picknicken. Stop wat aardbeien, druiven en bijvoorbeeld mango in een bakje en neem het mee. Zo heb je meteen een fruitsalade gemaakt. Je zou daarnaast ook een apart bakje yoghurt mee kunnen nemen, zodat je dat samen kunt opeten.

groente
Groente snacken is heerlijk tijdens een picknick. Stop wat cherrytomaten, stukjes komkommer, paprika en wortels in een bakje. Als je ervan houdt kun je ook een bakje hummus meenemen om de groente in te dippen. Lekker bij de borrel, maar ook gewoon bij een vruchtensapje. En nog gezond ook!

water
Naast al het lekkere eten is het ook belangrijk om genoeg water te drinken. Neem daarom naast frisdrank en eventueel een borrel ook voldoende water mee.

watertap

simpele picknick gerechten

Naast de basics is het ook leuk om wat lekkere picknick gerechten klaar te maken om mee te nemen. Onderstaande gerechten zijn makkelijk en snel om te maken en ideaal om van te genieten tijdens het picknicken.

sandwich
Een gerecht dat niet mag ontbreken bij het picknicken is natuurlijk de sandwich. Deze zijn heel simpel thuis voor te bereiden. Maak ‘m bijvoorbeeld met een blaadje sla, ham, ei, tomaat en komkommer en je hebt een heerlijke gezonde sandwich. Maar je kunt een sandwich natuurlijk met alles beleggen wat jij lekker vindt. Leef je uit!

pastasalade
Eén van de simpelste picknick gerechten is een pastasalade. Maak ‘m eens met avocado, tomaten, mozzarella, rucola en pesto. Een heerlijk zomers gerecht en perfect voor tijdens de picknick.

couscoussalade
Een andere lekkere salade is een couscous salade. Je kunt een recept maken speciaal voor een couscous salade, maar je kan ook de restjes gebruiken van de maaltijd van gisteravond. Couscous is namelijk heel goed koud te eten.

wraps
Wraps zijn makkelijk thuis voor te bereiden en bovendien koud ook heel lekker. Smeer ze in met een laagje hummus, en vul ze met avocado, reepjes gegrilde paprika en een beetje sla. Helemaal picknick proof!

bananenbrood
Naast de hartige snacks is het ook lekker om wat zoets mee te nemen. Heb je overrijpe bananen? Maak dan een bananenbrood en neem deze mee naar de picknick.

muffins
Naast bananenbrood vallen muffins ook vaak in de smaak. Je kunt ze natuurlijk kant en klaar kopen, of maak ze lekker zelf. Er zijn heel veel recepten te vinden voor lekker muffins. Denk aan muffins met chocolade of cranberries. Allemaal heerlijk!

stokbrood met dip
Heb je geen zin om lang in de keuken te staan voordat je kunt gaan picknicken? Dan kun je ook kiezen voor een groot stokbrood met dip. Met verschillende sausjes om te dippen is er genoeg keus voor iedereen. Dipjes die je mee zou kunnen nemen zijn aioli, kruidenboter, tapenade, hummus of een avocado dip. Eet smakelijk!

stokbrood

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje