hartige taart maken

null

Een hartige taart is vrij eenvoudig te maken. Voor je het weet heb je een makkelijke en lekkere maaltijd op tafel staan. En de restjes die je overhoudt? Die eet je de volgende dag gewoon lekker tijdens de lunch op. Varieer met ingrediënten die jij zelf lekker vindt en verras jezelf en je tafelgenoten met een lekkere hartige taart. HEMA helpt je hierbij een handje en vertelt je hoe je er eentje op tafel zet.

verschil tussen een hartige taart en quiche

Veel mensen gebruiken de termen hartige taart en quiche door elkaar, maar er zijn verschillen. Beide zijn altijd hartig, maar quiches hebben een open bovenkant en een zanddeegbodem, terwijl hartige taarten ook een dichte bovenkant kunnen hebben en de bodem van verschillende soorten deeg gemaakt kan worden.

zelf een quiche maken

Hoewel je eenvoudig een quiche kunt kopen, is het zelf maken een stuk leuker en smaakvoller. Je bepaalt zelf de ingrediënten, waardoor je eindeloos kunt variëren. Een goede bodem is essentieel; door deze blind te bakken voorkom je dat hij te zacht of juist aangebrand wordt. Blind bakken houdt in dat je het deeg eerst bakt met een zogenaamde blinde vulling, vandaar de naam. Door dit te doen zorg je dat de bodem goed gaar wordt. Blind bakken wordt ook toegepast wanneer je vulling bijvoorbeeld eerder gaar is dan het deeg, of als de vulling überhaupt niet gebakken hoeft te worden.

quichevormen en andere bakspullen van HEMA

quichevorm Ø28cm

Deze ronde quichevorm is gemaakt van 0.38 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag en is geschikt voor alle zoete en hartige recepten. Door de losse bodem kun je na het bakken de quiche of taart heel makkelijk uit de vorm halen, wat zorgt voor een optimaal eindresultaat. De bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspoelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Vet de vorm vooraf wel even in, dan komt de quiche na het bakken nog makkelijker uit de vorm. De quichevorm kan tot 230 graden in de oven en is niet geschikt voor de magnetron. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsje.

lees meer
10.49

quichevorm Ø10cm - 2 stuks

Een set van twee kleine, ronde bakvormpjes om quiche in te bakken. Je kunt de quiche eenvoudig uit de vorm halen dankzij de losse bodem met speciale anti-kleeflaag. Voor variatie kun je de bakvorm ook gebruiken om kleine boterkoek mee te maken. De bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspoelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. De quichevorm kan tot 230 graden in de oven en is niet geschikt voor de magnetron. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt de anti-aanbaklaag beschadigen. De quichevorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsje.

lees meer
6.59

springvorm Ø24cm

Een springvorm van 0.6 mm staal met een speciale anti-aanbaklaag. Deze laag is krasbestendig, vlekbestendig en heeft een antikleef effect. De taart is na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. Gebruik deze springvorm voor zowel zoete als hartige taarten. De springvormen kunnen tot 230 graden in de oven en zijn gemakkelijk schoon te maken met de hand. Voor optimaal gebruik: de bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspoelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer u het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt u de anti-aanbaklaag beschadigen. De bakvorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsjes.

lees meer
  • materiaal samenstelling: verchroomd staal
  • magnetronbestendig: nee
  • vaatwasserbestendig: nee
  • anti-aanbaklaag: gecoat
8.79

quichevorm 35cm

Een langwerpige bakvorm van 35 bij 11 cm om quiche in te bakken. Je kunt de quiche eenvoudig uit de vorm halen dankzij de losse bodem met speciale anti-aanbaklaag. Je kunt de bakvorm ook gebruiken om langwerpige boterkoek mee te maken. De bakvorm voor het eerste gebruik met warm water afspelen en goed afdrogen. Daarna zonder inhoud in de oven 10 minuten inbakken op 180 graden. Voor het bakken de bakvorm steeds lichtjes invetten. Het kan tot 230 graden in de oven en is niet geschikt voor de magnetron. Geen scherpe voorwerpen gebruiken wanneer je het baksel uit de vorm haalt, hiermee kunt de anti-aanbaklaag beschadigen. De quichevorm reinigen met warm water en goed afdrogen. Gebruik geen schuursponsje.

lees meer
9.99

digitale keukenweegschaal

Deze digitale keukenweegschaal weegt tot 5kg per gram nauwkeurig. Daarom is hij ideaal voor het afwegen van bijvoorbeeld suiker, boter of bloem. De weegschaal heeft een LCD display waarop het gewicht direct te zien is. Inclusief "tare" functie om eventueel gebruikte schaal niet mee te wegen. Deze weegschaal werkt op een batterij CR 2032 en deze is inclusief.

lees meer
  • batterij inbegrepen: ja
  • lengte in cm: 20.5
  • breedte in cm: 16.5
  • type batterij: CR2032
18.49

maatbeker 1L kunststof transparant

Een transparante kunststof maatbeker met extra grote maataanduiding van de hoeveelheden en een handige schenktuit. Zowel de deciliters als milliliters worden aangegeven.

lees meer
  • inhoud in liter: 1
  • magnetronbestendig: nee
  • vaatwasserbestendig: ja
  • ovenbestendig: nee
online nog 5 stuks op voorraad
4.69

mengkom kunststof 1.5L

Een witte mengkom met een inhoud van 1.5 liter. De melamine kom heeft een schenktuit en door de anti-slipring blijft hij stevig staan wanneer je ingrediënten met elkaar mengt en roert.

lees meer
  • inhoud in liter: 1.5
  • materiaal samenstelling: melamine
  • magnetronbestendig: nee
  • vaatwasserbestendig: ja
9.29

pasteibakje Ø9.5cm wit

Een klein pasteibakje gemaakt van wit aardewerk. Ideaal voor kleine gerechtjes. Het bakje is ovenbestendig tot 240 graden en kan in de vaatwasser.

lees meer
  • magnetronbestendig: ja
  • vaatwasserbestendig: ja
  • ovenbestendig: ja
  • lengte in cm: 6.5
2.29

deegroller 21cm hout

Deegroller gemaakt van beukenhout. Handig voor het uitrollen van allerlei soorten deeg.

lees meer
  • materiaal samenstelling: hout
  • vaatwasserbestendig: nee
  • lengte in cm: 21
  • diameter in cm: 6
7.99

koekenpan Ø28cm Malmö

Een koekenpan met een diameter van 28 centimeter uit de serie Malmö. De pannen van HEMA zijn vrij van PFOA. Ze voldoen aan de huidige wetgeving.

lees meer
  • warmtebron: elektrisch, gas, inductie, keramisch
  • vaatwasserbestendig: ja
  • anti-aanbaklaag: dubbel gecoat
  • serie: Malmo
18.99

snijplank 34x25 kunststof

Een witte snijplank van 34 bij 25 cm, gemaakt van kunststof.

lees meer
  • materiaal samenstelling: 100% polypropyleen
  • vaatwasserbestendig: ja
  • artikel nummer: 80810060
4.99

ingrediënten en benodigdheden

Wij delen een quiche recept met je zodat je zelf een quiche kunt maken. Zie het als een basisrecept, waarbij je zelf eventueel extra groenten of andere ingrediënten kunt toevoegen naar eigen smaak.

De volgende ingrediënten heb je nodig voor het bakken van een bodem met een diameter van 28 centimeter:

  • 250 gram meel
  • 125 gram koude roomboter
  • 100 milliliter koud water
  • Een snufje zout

De volgende ingrediënten heb je nodig voor de vulling:

  • 200 gram spekjes
  • 175 gram crème fraîche
  • 100 gram prei
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 ml melk
  • 3 eieren
  • peper, zout en nootmuskaat

bereidingswijze

bereidingswijze bodem

  1. Kneed de ingrediënten door elkaar tot je een mooi stevig deeg hebt. Laat het deeg vervolgens 1 uur opstijven in de koelkast.
  2. Haal het deeg na 1 uur uit de koelkast en rol het deeg met een deegroller uit. Vet een bakvorm goed in en verdeel het deeg over de vorm.

bereidingswijze vulling

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Bak de spekjes uit tot ze gaar en krokant zijn
  3. Snijd de prij in dunne ringen
  4. Meng in een kom 3 eieren, de melk, creme fraiche en kaas en meng het geheel op smaak met peper zout en wat nootmuskaat
  5. Verdeel de helft van de prei en spekreepjes over de bodem van de quiche
  6. Giet vervolgens het mengsel en voeg tot slot de tweede helft van de prei en spekjes toe aan het geheel
  7. Strooi wat geraspte kaas erover en bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar.

Is het quiche recept goed gelukt? Eet smakelijk! Extra leuk is om de volgende keer wat te experimenteren en andere ingredienten toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om de bodem gedroogde kruiden als rozemarijn, tijm of oregano naar smaak toe te voegen. Of vervang de boter voor olijfolie. Op de gezonde tour? Vervang de reguliere bloem voor een volkoren variant.

taarten van HEMA

Niet in de stemming om zelf te bakken? Geen probleem! Bij HEMA vind je een ruim assortiment aan kant-en-klare taarten. Kom langs bij een van onze winkels met een versafdeling en bekijk welke quiches we in het assortiment hebben. Ben jij op zoek naar een lekkere zoete taart? Bekijk en bestel dan ons gebak online. Laat je inspireren door het uitgebreide aanbod en maak van elke maaltijd een feest.

bekijk meer HEMA recepten

Bijna jarig? Maak zelf je verjaardagstaart met HEMA

verjaardagstaart maken
granola maken diy video - HEMA

Je eigen granola maken is lekker, voordelig en leuk om te doen!

zelf granola maken

Niets is lekkerder dan de geur van verse appeltaart. Maak zelf appeltaart met ons recept

appeltaart maken
citroencake maken HEMA

Een frisse, smeuïge citroencake, wie houdt daar nou niet van?

maak zelf een citroencake
cupcake

de lekkerste cakejes maken met het cupcake recept van HEMA

zelf cupcakes maken