onze duurzamere producten

Vertrouwde kwaliteit, met aandacht voor de wereld om ons heen. We vinden het belangrijk dat onze producten een positieve bijdrage leveren aan het dagelijks leven en daarom verduurzamen we ons assortiment stap voor stap. Hierbij zorgen we ervoor dat al onze producten de kenmerkende HEMA-kwaliteit en scherpe prijs behouden. Zo wil HEMA duurzamere producten voor iedereen bereikbaar en betaalbaar maken.

 

Sinds augustus heeft HEMA baby- en kinderspijkerbroeken met een duurzame wassing in het assortiment. Dankzij een nieuwe lasertechniek gebruikt HEMA minder dan 35 liter water en minder chemicaliën tijdens het aanbrengen van de wassing op de broek. Verder merk je geen verschil: de broeken zijn van de HEMA kwaliteit die je van ons gewend bent. Ze zitten lekker, staan mooi en gaan jarenlang mee. Dubbel goed, dus!

shop baby- en kinderspijkerbroeken
Link

vertrouwde kwaliteit, maar met aandacht voor de wereld om ons heen

houten speelgoed

Al het houten speelgoed dat we sinds 2021 hebben ingekocht is FSC-gecertificeerd. Zo dragen we een steentje bij aan de bescherming van bossen en aan een gezonde leefomgeving. Zo verdwijnt houten speelgoed dat niet FSC-gecertificeerd is stap voor stap uit de schappen.

shop nu
Link

letterbord klapkratjes

Ook onze populaire klapkratjes zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Hierdoor besparen we in het productieproces niet alleen energie en water, maar zo hoeft er ook geen nieuw plastic ontwikkeld te worden. Ze zijn dus niet alleen heel leuk, maar ook nog eens duurzaam.

shop nu
Link

duurzaam katoen

Bij HEMA hebben we sinds 2019 alleen nog duurzaam katoen ingekocht. Het katoen dat we gebruiken in kleding en woontextiel is biologisch, recycled of ingekocht volgens het Better Cotton Initiative (BCI).

babykleding

shop nu
Link

kinderkleding

shop nu
Link

dameskleding

shop nu
Link

herenkleding

shop nu
Link

mooi voor vandaag, goed voor morgen

dekbedden

Onze dekbedden zijn gemaakt van gerecycled materiaal of 100% schapenwol van Texelse schapen.

shop nu
Link

dekbedovertrekken

Al onze katoenen dekbedovertreksets zijn ingekocht via Better Cotton.


shop nu
Link

handdoeken

Al onze katoenen handdoeken zijn ingekocht via Better Cotton.shop nu
Link

duurzaam, maar niet duurder

B.A.E gezichtsverzorging

Trotse winnaar van de Vegan Awards 2019. 100% vegan, dierproefvrij - zoals wettelijk verplicht, parabeenvrij, duurzaam verpakt én betaalbaar.


shop nu
Link

Clean Beauty

Bij HEMA ontwerpen, ontwikkelen en testen we al onze cosmeticaproducten zelf, met veel plezier en zorg. Waar die zorg ‘m dan in zit? In onze keuze voor de beste ingrediënten voor jou.

shop nu
Link

vegan wijn

Bereid zonder dierlijke producten, dus geschikt voor een veganistisch eetpatroon. Of gewoon voor iedereen die van wijn houdt.

shop nu
Link

chocolade met een keurmerk

De cacao in onze chocoladeproducten is gecertificeerd door de Rainforest Alliance. Dat is mooi voor vandaag en goed voor morgen.

shop nu
Link