Feestje
 

gebak

elk feestje begint met een lekker stuk taart om van te smikkelen

bestel nu
Link
 

feestversiering


om het af te maken.

bestel nu
Link
 

uitdeel-
cadeaus


de jarige trakteert op kleine uitdeel-cadeautjes

bestel nu
Link

onderwater

een ontdekkingstocht naar alles wat zich onderwater afspeelt

shop nu
Link

nature

haal buiten naar binnen met de vrolijke items uit dit natuur thema


shop nu
Link

confetti

met confetti is het pas echt feest


shop nu
Link

themafeest

feestversiering in jouw favoriete thema

shop nu
Link

goud

voor een feest met een gouden randje

shop nu

zilver

tover je huis om tot een zilveren paleis

shop nu

multicolour

voor het kleurrijkste feestje dat je kan bedenken

shop nu

it's your birthday

hoera hoera er is er maar 1 jarig


shop nu

ideeën voor een kinderfeestje

Je kind is jarig, gefeliciteerd! En wanneer je kind jarig is, dan is het wel zo leuk om een kinderfeestje te organiseren. Kinderen vinden kinderfeestjes over het algemeen best spannend, maar ook heel erg leuk. Zo kunnen ze een middag of avond met al hun vriendjes iets leuks doen. Dat is voor kinderen vaak een heel speciale dag. Voor de ouders is het vaak iets minder ontspannen, omdat een kinderfeestje nogal wat organisatie vereist. Er moet een datum worden geprikt, niet te lang voor of na de daadwerkelijke verjaardag van je kind. En dan moeten er nog leuke activiteiten worden gepland. En laten we vooral de bedankjes aan het einde van het feestje niet vergeten. Naast dat het kinderfeestje enige organisatie vereist, kan je het ook zien als een heel leuk project. Vergeet niet dat je je kind de dag of middag van z’n leven geeft. Ga vooral samen met je kind zitten en bespreek de kinderfeestje thema’s die mogelijk zijn. Laat hem of haar kiezen welk thema of activiteiten hij of zij wil doen. Ook als je kind al wat ouder is, is het leuk om een kinderfeestje te organiseren. Voor deze tienerfeestjes ben je vooral bezig met de voorbereidingen. Zodra het feest echt begint, hoef je er vaak niet meer bij te zijn. Trek je dan vooral lekker terug op je kamer met een lekker glas wijn en een fijne serie.

 

een kinderfeestje bij je thuis organiseren

● Bij het plannen van een kinderfeestje is allereerst de datum van groot belang. Bedenk wel dat het onmogelijk is om een datum te vinden dat alle vriendjes en vriendinnetjes kunnen. Je kan altijd even kijken of er nog een andere datum mogelijk is, maar het verschuiven houdt een keer op.

● Bespreek met je kind hoeveel kinderen er worden uitgenodigd. Een goede leidraad is de leeftijd. Wordt je kind zes jaar, dan mogen er zes kinderen uitgenodigd worden. Veel ouders kiezen ervoor om pas een feestje te geven vanaf jaar vijf of zes. Daarvoor kan het natuurlijk ook, maar de kans dat ze daar wat van onthouden is erg klein.

● Bepaal de activiteiten. Gaan jullie ergens naar toe of blijven jullie thuis? Een paar uur bowlen doet het altijd goed. Maar denk ook aan een trampolinepark, midgetgolfen of lasergamen. Allemaal superleuk, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Is je budget minder groot? Een speurtocht door het bos is ook altijd leuk! Is het toevallig mooi weer? Dan kunnen de kinderen zich ook heerlijk vermaken met een badje en waterspeelgoed. Wil je liever binnen blijven? Denk dan onder andere aan schminken, zelf pizza maken, tekenen of de stoelendans. Genoeg keuze dus.

● De uitnodigingen. Maak ze zelf met je kind in het uitgekozen thema. Of versier de voorbedrukte uitnodigingen uit de winkel samen met je kind. Dan krijgt hij of zij echt het gevoel erbij betrokken te zijn. De uitnodigingen uitdelen in de klas is vaak lastig of zelfs niet toegestaan, dus houdt er rekening mee dat je de uitnodigingen zelf in de brievenbus moet doen.

● Laat op de uitnodiging weten of de kinderen worden thuisgebracht of niet. En hoe laat ze de kinderen weer kunnen verwachten. Dat scheelt een hoop gedoe en zo weten de ouders van de kinderen ook waar ze aan toe zijn.

● Bij een kinderfeestje organiseren hoort ook feestversiering. Versier de kamer met ballonnen, slingers en andere accessoires zoals pinata's die bij het thema passen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de kinderen om te zitten. Versier de tafel met een mooi tafelkleed en zorg voor vrolijke bordjes, servetten en bestek. Zo kunnen de kinderen de taart aan tafel eten en lekker morsen. Bij HEMA helpen we je graag met het vinden van de juiste feestartikelen.

● Wat kinderen ook vaak leuk vinden zijn papieren feesthoedjes. Kan je ze vinden in het juiste thema? Bingo! Kijk ook gelijk voor meer benodigdheden voor een kinderfeestje om het feest compleet te maken.

● Vergeet ook vooral het lekkers zoals de chips en de traktaties niet. Bak lekker zelf of koop een leuke verjaardagstaart uit ons assortiment. Steek de kaarsjes aan en zingen maar. Bij HEMA vind je ook kant-en-klare traktaties, zoals ons uitdeelsnoep. Wel zo makkelijk!

 

thema ideeën voor het kinderfeestje

Niets is zo leuk als een kinderfeestje in een bepaald thema. Er zijn ook veel thema’s voor kinderfeestjes te bedenken.

Prinsessen. Kinderen zijn vaak dol op prinsessen en sprookjesfiguren. Laat de kinderen allemaal in hun mooiste prinsessenjurk komen en versier het huis in het stijl.
Elfjes. Ook elfjes zijn vaak erg populair. Leuke activiteit: laat ze zelf hun toverstaf maken.
Heksen. Naast prinsessen en elfjes zijn kinderen vaak dol op heksen en vinden ze het leuk om zich te verkleden met een grote heksenhoed op. Dit thema leent zich perfect voor een speurtocht door het bos.
Ridders. Stoere jongens en meisjes vinden ridders natuurlijk heel leuk. Weet je niet zeker of iedereen een ridder outfit heeft? Zoek dan ergens wat outfits bij elkaar en stop ze in een verkleeddoos. Zo kan iedereen een ridder zijn.
Brandweermannen en -vrouwen. De brandweer staat vaak hoog op het lijstje bij kinderen. Bel eens de lokale brandweer en kijk of het mogelijk is om een ritje te doen in de brandweerwagen. Wie weet zeggen ze wel ja.
Tovenaars. Voor de echte tovenaars fans is dit een superleuk thema. Misschien draait er wel een leuke film over tovenaars in de bioscoop?
Kies een thema uit een tekenfilm. Jongens en meisjes vinden tekenfilms vaak hartstikke leuk en deze zijn ook goed te gebruiken als thema.
Indianen. Ook dit thema is meer dan geschikt voor zowel jongens als meisjes. Zorg dat je in ieder geval voor ieder kind een indianen hoofdband met veer hebt liggen. Of maak er een knutselactiviteit van.

Zeker weten dat het met deze tips een geslaagde dag wordt. Met bijpassende versiering en de leukste activiteiten, zorg je voor een spetterend kinderfeestje!

Feestje

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje