kleurplaten van HEMA

Jezelf urenlang vermaken met kleurplaten: wie heeft het vroeger niet gedaan? Op een regenachtige dag bijvoorbeeld, als buitenspelen even geen optie was, of als de televisie lang genoeg had aangestaan. Of op ieder ander moment, omdat het gewoon een heerlijke manier van tijdverdrijf is.

Het leuke is dat je als kind merkt dat je er steeds beter in wordt. Kleurde je eerst nog buiten de lijntjes, lukt het na een tijdje wél om de vakjes van je kleurplaten netjes in te vullen. Ook bij kleurplaten geldt dus: oefening baart kunst.

Dat is niet het enige fijne aan kleuren. Je kunt er namelijk ook nog eens je gedachten volledig mee verzetten en maakt je hoofd op een creatieve manier leeg. Zo word je er dus heerlijk ontspannen van. Dat geldt niet alleen voor kinderen, maar ook als je ouder wordt. Kleurplaten inkleuren kan namelijk op iedere leeftijd en is zowel een fijne bezigheid voor jong als oud. Er zijn zelfs speciale kleurboeken voor volwassenen, vol met leuke kleurplaten die vaak net iets moeilijker in te kleuren zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld mandela’s, met kleinere vakjes. Op die manier blijft kleuren ook nog een beetje uitdagend.

leuke kleurplaten

Kleuren is niet alleen een ontspannende hobby, maar ook eentje waarbij je maar weinig spullen nodig hebt. Met een paar leuke kleurplaten en een setje potloden en/of stiften kom je immers al een heel eind. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ander soort schrijfgerei te gebruiken, zoals fineliners of (gekleurde) pennen.

Of wat dacht je van (water)verf? Gebruik je potloden om je kleurplaten in te kleuren, dan is het ook handig om een puntenslijper en een gum bij de hand te hebben.

Voor de variatie is het ook leuk om alles door elkaar te gebruiken. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om de lijntjes over te trekken met stift en de vakjes te vullen met potlood? Vaak kleur je de vakjes egaal in, maar ook dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ze ook vullen met stipjes en streepjes, of kleurt het ene vakje in door zachtjes met je potlood over het papier te gaan terwijl je een ander stuk inkleurt door juist harder met je potlood op het papier te drukken, zodat het donkerder wordt. Laat je creatieve geest op de vrije loop en laat je niet beperken. Dat is nou juist zo leuk aan tekenen en knutselen

Nog een origineel idee: je kunt de vakken van je kleurplaten ook vullen met stukjes gekleurd papier. Knip ze in de juiste vorm en plak deze op het papier, of maak van het papier kleine bolletjes en plak er net zoveel in het vakje tot dat gevuld is. Het geeft een speels effect en is een keer iets anders en minstens zo leuk, nietwaar? En dat geldt niet alleen voor het doen, maar ook voor het resultaat.

kleurplaten printen

Wat voor een kleurplaat kinderen leuk vinden om te maken? Neem eens een kijkje in het assortiment van HEMA. Bij ons vind je verschillende kleurboeken vol leuke kleurplaten. Scheur ze uit en laat ze inkleuren door je kids. Deze kun je cadeau doen aan bijvoorbeeld opa of oma; zij worden hoe dan ook gelukkig van zo’n kleurplaat van jouw kinderen. Persoonlijker dan dat ga je het immers bijna niet krijgen.

Heb je de tekenspullen al in huis, maar nog geen kleurplaten? Als je direct aan de slag wil, kun je ook je eigen kleurplaten printen. Wij hebben er een paar voor je in petto, die je gemakkelijk kunt uitvergroten en afdrukken. Kleurplaten printen ging nog nooit zo snel.

 

kleurplaat zeemeermin

print hier
kleurplaat zeemeermin
 

kleurplaat ik leer tekenen

print hier
kleurplaat ik leer tekenen
 

kleurplaat bos

print hier
kleurplaat bos

Niet alleen voor kleurboeken ben je bij HEMA aan het juiste adres, ook voor al je tekenspullen kun je bij ons terecht. Van pennen tot stiften en potloden: in ons assortiment slaag je hoe dan ook. Wil je jouw kleurplaat op een andere manier versieren? Met een stickerboek kies je de mooiste stickers die passen bij de tekening. Leuk om iemand mee op te vrolijken!

Alles wat je nodig hebt om te kleuren, vind je bij HEMA. En met meer dan 500 winkels in Nederland is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Zo kun je rondsnuffelen tussen alle spullen die we hebben en jouw buit meteen mee naar huis nemen, zodat je per direct aan de slag kan. Liever op je gemakje door het assortiment scrollen? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Op hema.nl vind je een handig overzicht van alle kleurboeken en tekenspullen in ons assortiment.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje