babyspeelgoed


 

het leukste speelgoed voor een 1-jarige

Een spannend moment breekt aan: de ontdekkingsreis van je 1-jarige gaat beginnen! Kruipend, schuivend en met voorzichtige eerste stapjes zoekt de kleine door het hele huis naar interessante dingen om mee te spelen. Ben jij op zoek naar origineel én veilig speelgoed voor een 1-jarige? Dan helpt HEMA je graag op weg. Wij zetten het leukste speelgoed voor kindjes van 1 jaar voor je op een rijtje. Zo vind jij zeker het perfecte babycadeau voor die kleine dreumes.

shop babyspeelgoed


 

educatief speelgoed voor kinderen van 1 jaar

Na 12 maanden kruipt er geen baby meer door het huis, maar een heuse dreumes! Misschien komen er al wat eerste woordjes, worden de eerste stapjes gezet of kan je kleintje al volop dingen vastpakken. Een babyrammelaar of knisperboekje is nu niet meer interessant genoeg, want in de afgelopen 12 maanden heeft je kindje veel nieuwe vaardigheden geleerd. Ben jij op zoek naar uitdagend speelgoed voor een kind van 1 jaar? Kies dan bijvoorbeeld voor een houten stapelraket. Je kindje geniet van de sprekende vrolijke kleurtjes en oefent in de tussentijd ook nog eens met stapelen. Een win-win situatie! Ook ander educatief speelgoed, zoals een boekje voor in bad, is leuk voor een 1-jarige. Zo wordt het badderen nóg gezelliger en maakt je kindje kennis met verschillende onderwaterdiertjes. Heeft de kleine meer zin om samen lekker rustig een boekje te lezen of te luisteren naar een mooi verhaaltje? Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling. Maak er daarom een dagelijks ritueel van om voor te lezen. Je zult zien dat je kleintje al snel zelf de bladzijdes omdraait en de verschillende plaatjes herkent. Heb jij even geluk, want bij HEMA heb je volop keuze uit leerzaam speelgoed.

shop educatief speelgoed

origineel speelgoed voor 1-jarigen

 

Ben je op zoek naar een origineel cadeau en is jouw kleine dreumes gek op opa en oma? Geef dan een uniek en gepersonaliseerd cadeau. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Wat dacht je van een creatieve middag, waarin je samen met je koter een mooi schilderwerkje voor oma maakt? Je hebt alleen waterverf en papier nodig, laat verder je creativiteit de vrije loop gaan. Hier maak je opa en oma zeker blij mee! Dus trek een schortje uit de kast en klieder erop los.

houten speelgoed voor 1-jarigen

 

Met het houten speelgoed van HEMA is je dreumes uren zoet. We hebben een ruim assortiment aan houten speelgoed: van een telrekje en vormenstoof tot aan een rollenbaan met auto’s. Zo zit er altijd iets tussen wat je kindje leuk vindt. Houten speelgoed helpt ook bij de ontwikkeling van je baby. Het is goed voor de motoriek, prikkelt verschillende zintuigen en helpt bij het oplossingsvermogen. Wat dacht je van een vormenstoof? Dit maakt kinderen op een speelse manier bekend met verschillende kleuren en vormpjes. Of een puzzel met dierenkopjes? Deze puzzel is niet alleen erg schattig, maar helpt je kind ook verbanden te leggen.

5 tips voor het kiezen van kinderspeelgoed voor 1 jaar

Het kan een lastig klusje zijn om kinderspeelgoed te vinden dat aansluit op het niveau van jouw kindje en ook nog veilig is. Ben jij op zoek naar speelgoed voor een 1-jarige? Dan hebben wij de volgende tips voor je.

Tip 1: let erop dat het speelgoed goed aansluit bij de ontwikkelingsfase van je kind. Ga voor educatief speelgoed, zodat je kleintje iets kan leren. Maar kies niet iets wat nog te hoog gegrepen is, daar raakt de kleine juist gefrustreerd van. Zo voorkom je dat de kleine het niet begrijpt.

Tip 2: laat je kindje zoveel mogelijk zelf het speelgoed kiezen. Misschien zijn er kleuren of vormen die je kind aanspreken. Je merkt snel genoeg wat je dreumes leuk vindt en wat juist niet. Zo weet je zeker dat je het juiste speelgoed kiest en dat je kleintje er nog heel lang plezier van heeft.

Tip 3: let tijdens je winkelbezoek extra goed op dat het speelgoed geen scherpe randjes bevat. En lees altijd even de veiligheidswaarschuwing op de verpakking. Bij HEMA is al het speelgoed van goede kwaliteit. Toch kan het altijd gebeuren dat door veelvuldig gebruik onderdelen gaan slijten. Dan is het tijd voor nieuw speelgoed!

Tip 4: kies voor speelgoed dat je makkelijk schoonmaakt of dat wasmachinebestendig is. Het speelgoed van een dreumes wordt natuurlijk regelmatig vies. Gelukkig is al het HEMA babyspeelgoed voor kindjes van 12 maanden makkelijk en snel schoon te maken. Zo kan je dreumes er in een handomdraai weer mee spelen. Tip 5: het babyspeelgoed voor 1 jaar van HEMA is ook erg leuk om als cadeautje te geven aan iemand die zwanger is, iemand die net een kindje heeft gekregen of natuurlijk aan de dreumes zelf! Bij HEMA heb je volop keus. Kom daarom snel langs in een van onze winkels of bestel jouw babyspeelgoed eenvoudig online.

shop kinderspeelgoed

 

kraamcadeau

HEMA zet de leukste kraamcadeau ideeën en tips voor je op een rijtje. Zo kom jij zeker met een origineel cadeau op kraamvisite!

lees meer
Link
 

kinderspelletjes

Ideeën voor kinderspelletjes geschikt voor peuters en wat oudere kinderen.

lees meer
Link
 

leesvaardigheid en taalvaardigheid

Een goede taalvaardigheid en leesvaardigheid zijn ontzettend belangrijk. Het zorgt voor een goede kans op succes in het leven later.

lees meer
Link
 

babyuitzetlijst

Met deze handige lijst vind je bijna alle essentials voor de uitzet van je baby: voor én net na de komst van de kleine.

lees meer
Link

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje