tuinfeest

Er zijn genoeg redenen te bedenken voor een feestje. Een verjaardag, jubileum.. wie zegt eigenlijk dat je een reden moet hebben? Het leven is elke dag een feestje! Maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Wanneer je iets te vieren hebt en dat eens op een andere manier wilt doen, denk dan eens aan een tuinfeest. Zeker in de zomermaanden is dit een leuke manier om iets te vieren. Kleed je tuin leuk aan, nodig leuk gezelschap uit en vier met elkaar een gezellig feestje. HEMA helpt je graag om een geslaagd tuinfeest te organiseren.

tips om een geslaagd tuinfeest te organiseren

1. een goede voorbereiding is het halve werk
Zorg dat je je tuinfeest allereerst goed voorbereid. Denk bijvoorbeeld na over hoeveel mensen je wilt uitnodigen. Wanneer je gezegend bent met een fijne grote tuin is het vanzelfsprekend dat je meer mensen kunt uitnodigen dan wanneer je tuin wat meer bescheiden is. Nodig je alleen volwassenen uit of zijn de kinderen ook welkom? En laat je je tuinfeest beginnen met een borrel rond een uurtje of vijf of is het feest alleen in de avond? Allemaal zaken waar je goed over na moet denken. Prik vervolgens een datum, bij voorkeur eentje in de verre toekomst. Zo voorkom je dat er veel genodigden niet langs kunnen komen.

2. denk aan de aankleding
Of je nu kiest voor een specifiek thema of niet, de aankleding speelt een vrij grote rol bij een tuinfeest. Je hoeft je hiervoor overigens zeker niet uit te sloven, want met een aantal kleine veranderingen en feestartikelen kun je je tuin in een handomdraai feestelijk aankleden. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van leuke kussentjes op je al bestaande tuinmeubels. Bij HEMA shop je de leukste tuindecoratie voor een echt HEMA prijsje. Heb je niet genoeg tafels en stoelen in huis? Huur dan extra statafels en barkrukken die je ook weer met een kleedje leuk kunt aankleden.

Behalve de aankleding zelf is het ook goed om het weer in gedachte te houden. In Nederland weet je het nooit met het weer... en dus doe je je er verstandig aan om te kiezen voor een partytent. In het geval dat het toch onverhoopt gaat regenen, staan jouw gasten in ieder geval lekker droog. Behalve tegen regen is een partytent ook nuttig voor het tegenhouden van wind of op een extreem zonnige dag de felle zon.

3. hapjes en drankjes
Natuurlijk mogen er geen hapjes en drankjes ontbreken. Voordat je start met inkopen doen is het verstandig om na te gaan wat de smaak van je gasten is. Komen er mensen die geen alcohol willen of mogen drinken? Hebben mensen bepaalde allergieën en hoeveel kinderen komen er? Door op de dag van het tuinfeest tijdig te beginnen kun je ook zelf leuke hapjes maken. Zo heb je 's middags en in de avond wat meer rust en kun je zelf genieten van je eigen feestje.

4. vermaak
Meestal vermaken gasten zich prima. Maar wanneer er bijvoorbeeld ook jongere kinderen rondlopen, kun je je tuinfeest nog iets uitbreiden met bijvoorbeeld spelletjes. Op die manier houden de jongere gasten zich ook lekker bezig. Lopen de temperaturen hoog op? Vergeet dan ook zeker geen verkoeling. Blaas bijvoorbeeld een zwembadje op of zorg voor waterpistooltjes.

Vergeet ook zeker de muziek niet. Wil je rustige muziek draaien en ga je voor een sfeervolle, rustige ambiance? Of houd je wel van wat klassieke meezingers en staan jouw gasten de hele avond mee te zingen op bekende hits? Waar je voorkeur ook naar uit gaat, licht je buren in ieder geval even tijdig in dat er een feestje gepland staat. Of nodig ze ook gewoon gezellig uit om een borrel te komen drinken.
 

alles om jouw tuin te versieren haal je met HEMA in huis

Een tuinfeest organiseren doe je samen met HEMA. Want ook daarvoor kun je bij ons terecht. Of je nu op zoek bent naar leuke tuindecoratie om je tuin net dat beetje extra aan te kleden of enkel op zoek bent naar de juiste verlichting, bij HEMA shop je eenvoudig alles voor een geslaagd tuinfeest. Hang een leuk verlichtingssnoer op voor extra sfeer en plaats verschillende windlichten in de tuin die samen zorgen voor een sfeervol geheel. Voor het opruimen zit je bij ons ook goed. Kies hiervoor voor leuke blauwe theedoeken. Dat maakt het schoonmaken net wat leuker. Heb je geen zin om met al die spullen te sjouwen? Geen probleem. Bij HEMA kun je je bestelling gemakkelijk thuis laten bezorgen. Vanaf 25.- is dit zelfs helemaal gratis. Valt je bestelling lager uit? Dan betaal je hiervoor 3.95. Zo heb jij extra de tijd voor alle voorbereidingen voor jouw tuinfeest.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje