barbecueën

Het is weer zomer en dat betekent dat de barbecue weer tevoorschijn kan worden gehaald. Met een tang in de ene hand en een flesje bier in de ander: de echte barbecue fan kan niet wachten om een lekker stuk vlees, vis of groente te grillen! Wist je dat Nederland zelfs in de top 10 landen van de wereld behoort waar barbecueën het populairst is?

Barbecueën met mooi weer. Voor velen is er niets beter dan dat. Gezellig met het gezin of vrienden buiten zitten en genieten van een vers bereide maaltijd op de bbq. Je hoeft zelf niet uren in de keuken te staan en kan gezellig aan tafel blijven zitten. Oké, toegegeven, af en toe moet het vlees of de groente omgedraaid worden op de grill. Maar voor de rest heb je veel tijd over voor de gasten.

Het mooie is dat je zelf kan bepalen hoe moeilijk of makkelijk je het maakt. Het is vaak het lekkerste om het vlees, de vis of groenten eerst te marineren en zelf sausjes te maken. Maak een lekker bijgerecht en de maaltijd is compleet. Maar als je het jezelf makkelijk(er) wil maken, kun je uiteraard ook de sausjes en bijgerechten kant-en-klaar kopen. Wellicht niet zo lekker als wanneer je het zelf klaar maakt, maar wel zo makkelijk. Tip: kies tijdens het barbecueën voor een grijs tafelkleed, of een andere donkere kleur.

Van oudsher ging er veel vlees op de barbecue. Echter is dat allang niet meer alles dat op de grill belandt. Tegenwoordig vinden we ook veel vis en groenten terug. Zo kun je voor iedereen barbecueën en ook nog gevarieerd eten. Hoewel de man vaak nog altijd degene is die achter de bbq staat, zou iedereen het kunnen. Met de juiste barbecue tips moet het iedereen lukken om een lekkere maaltijd klaar te maken.

volkskrant

bbq tips

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Dat geldt ook voor barbecueën. En bij de voorbereiding hoort ook het aanschaffen van de beste producten. Bij de barbecue draait het vaak om het stuk vlees, vis of groente dat op de grill wordt gelegd. Zorg er dan ook voor dat dit van de beste kwaliteit is. Haal dus het vlees bij de slager en de vis bij de visboer. Dit is misschien een paar euro duurder, maar dat is het meer dan waard.

Dan komen we bij de basis van de barbecue. Want wat gooi je nou als brandstof in de bbq? Heb je een gasbarbecue, dan is het simpel. Maar bij een traditionele barbecue heb je de keuze tussen houtskool of briketten. Houtskool is eigenlijk een verzameling van verbrande stukken hout. Als dit opnieuw wordt aangestoken komt er veel warmte vrij. Dit is ideaal om dunne stukken vlees of vis te garen. Briketten bestaat uit geperst houtskool of zaagsel met papier. Omdat het is geperst, zal het minder snel vlam vatten, maar ook veel langer heet blijven. Hierdoor geven ze langer de warmte af. Heel goed geschikt voor de dikkere stukken vis en vlees dus!

De barbecue is warm en het is tijd om te starten met grillen. Niets is vervelender als een plakkend rooster. Hierdoor kan je het vlees of de vis niet mooi grillen. Strijk daarom net voor je begint met barbecueën het rooster in met wat olijfolie. Pas op dat je niet te veel gebruikt. De vette druppels kunnen namelijk vlam vatten.

Het beste resultaat behaal je als het vlees, de vis of de groenten op kamertemperatuur zijn. Niet te koud en niet te warm. Leg deze producten dan ook nooit direct in de zon. Je wil niet dat het te warm wordt. Door alles op kamertemperatuur op de barbecue te leggen zorg je ervoor dat alles mooi gelijkmatig gaart.

Tot slot: neem de tijd. Ga lekker aan tafel zitten met een glas wijn of biertje en laat het vlees, de vis of groente langzaam garen. Je wil geen rauw voedsel eten. Zeker niet als je kip op de barbecue legt. Geef de bbq daarom voldoende tijd om alles goed te garen. Dat komt mooi uit, want dan heb jij weer meer tijd om gezellig met je vrienden te kletsen. Ook je buitentafel kun je mooi dekken, dit voelt extra gezellig aan. Kies bijvoorbeeld eens voor een rond tafelkleed voor een speels effect.

volkskrant

overige barbecue tips

Met deze tips voor de bbq moet het helemaal goed komen! De producten en de garing ervan zijn zeer belangrijk. Maar net zo belangrijk zijn de spullen die je gebruikt. Niet alleen de barbecue zelf is van belang. Door de juiste accessoires te gebruiken kun je het barbecueën ook makkelijker maken. HEMA verkoopt meerdere accessoires speciaal voor de barbecue. Denk bijvoorbeeld aan een tang, spiesen of grillschaal. Deze accessoires zorgen ervoor dat het barbecueën makkelijker wordt. Natuurlijk is het ook belangrijk om tijdens het barbecueën te denken aan praktische zaken, zoals het hebben van genoeg servies en bestek voor al je gasten. En waarom niet kiezen voor groene theedoeken om je barbecue set compleet te maken? Het mooie is dat je deze bbq producten eenvoudig online koopt. Zo vind je in de webshop alles wat je nodig hebt voor een fijne zomer. Niet alleen voor de barbecue maar ook voor een gezellige tuin. Ben je gek op tuinieren? Neem dan eens een kijkje bij onze kweekpotjes en zaaigoed. En misschien eet jij straks wel groenten uit eigen tuin. Jouw favoriete producten laat je eenvoudig thuis bezorgen. Zo zorgen we samen voor de perfecte barbecue!

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje