besparen met SodaStream x HEMA

Met HEMA's SodaStream zet je in een handomdraai kraanwater om in bruisend water. Dat niet alleen: het bruisend water zit dan ook meteen in een unieke, herbruikbare HEMA-fles. Zo gebruik je automatisch minder flessen van wegwerpplastic en maak je vanzelf een bewuste keuze.

Zo bespaar je per SodaStream duizenden plastic wegwerpflessen per huishouden! Verantwoord, handig én leuk, dankzij het unieke design van de fles.

Tip: haal voor de zekerheid ook een reserve-cilinder op hema.nl of in de winkel. Zo zit je thuis nooit ineens zonder bruisend water.

 

bekijk het assortiment

unieke HEMA-fles

Bij je SodaStream zit een herbruikbare fles met een unieke print, die je makkelijk overal mee naartoe neemt. De fles is verkrijgbaar in verschillende maten, HEMA-kleuren en prints. Hij is gemaakt van co-polyester en kan in de vaatwasser. Daar proosten we op met een bubbeltje!

shop flessen
cilinder

cilinder omruilen

Als de cilinder leeg is, kun je deze omruilen voor een volle om weer nieuw bruiswater te maken. Neem je lege cilinder mee naar een HEMA-winkel en ruil deze in voor een nieuwe vanaf 10 euro.

shop cilinders
hemapas

dubbele punten

Ruil je cilinder om bij HEMA en ontvang dubbele punten met je HEMA pas. Dat is snel sparen!
Heb je nog geen HEMA pas? Meld je dan meteen aan via hema.nl/pas of download de HEMA app.

veelgestelde vragen

Hoe werkt SodaStream?

Koop een SodaStream starterspakket met daarin een SodaStream-apparaat, koolzuurcilinder en HEMA- fles. Met één cilinder kun je 60L bruiswater maken. Als deze leeg is, kun je de cilinder omruilen voor een volle om weer nieuw bruiswater te maken. Neem je lege cilinder mee naar een HEMA-winkel en wissel deze om voor een nieuwe.

Hoe installeer je jouw SodaStream-apparaat?

Met een SodaStream-apparaat maak je in slechts enkele seconden zelf bruisend water. Dat is lekker handig. En daarmee bespaar je een hoop plastic flessen. Van licht bubbelend tot intens bruisend, met of zonder toegevoegde smaak. Jij bepaalt! Bekijk hoe je in 3 stappen water verandert in frisdrank:

  1. Bevestig de koolzuurcilinder in je SodaStream-apparaat: maak het toestel open aan de achterkant, verwijder de verzegeling van de koolzuurcilinder en schroef deze in het toestel. Klaar om te genieten van je eigen bubbels.
  2. Met de knop bovenop het SodaStream-apparaat voeg je bubbels toe aan het water. Druk drie keer 2 seconden voor een lichte bruis, tot 5 keer 2 seconden voor een intense bruis.
  3. Maak de fles los van het apparaat, voeg naar wens een smaak toe. Je bubbels zijn klaar!

Hoe maak je SodaStream fles schoon?

Al onze HEMA flessen zijn vaatwasser bestendig. Om de flessen schoon te maken kun je ze dus in de vaatwasser plaatsen tussen de normale vaat. Is dit niet volledig naar wens? Was je hem toch liever af met de hand? Schud dan de fles een minuut met afwasmiddel en water en gooi het gebruikte water weg in de gootsteen. Als er nog steeds suikerdeeltjes of geur aanwezig zijn, herhaal je het proces 2-3 keer. Vergeet niet de SodaStream-fles af te spoelen met warm water om zeepsmaak te voorkomen.

Hoe weet je dat de cilinder van je apparaat leeg is?

  1. Wanneer je op de bruisknop drukt, zie je geen bubbels in de fles.
  2. Er zit geen koolzuur in het water, zelfs niet na herhaaldelijk drukken.
  3. Je hoort een pruttelend geluid wanneer je probeert te bruisen.

Hoe verwijder je de cilinder wanneer deze leeg is?

Zet het bruiswatertoestel rechtop op een vlakke, stevige ondergrond. Maak het toestel open door bovenop het paneel aan de achterkant te drukken. Schroef of klik (afhankelijk van jouw toestel) vervolgens de lege koolzuurcilinder los en verwijder deze uit het toestel.

Welke koolzuurcilinder is geschikt voor jouw toestel?

Er zijn twee soorten originele SodaStream-cilinders, afhankelijk van het type bruiswatertoestel: een kliksysteem of een draaisysteem. (Als je je apparaat bij HEMA koopt is dit het quick connect-systeem, oudere machines maken gebruik van een schroefsysteem).

Waar vind ik de handleiding van de sodastream?

Die hebben we handig voor je klaargezet. Bekijk hier het instructieboekje [PDF] . Klachten of vragen over je SodaStream apparaat? Neem contact op met de reguliere klantenservice en neem je HEMA aankoopbewijs mee!

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje