stoepkrijten

Hoeveel leuke nieuwe spelletjes en speelgoed er ieder jaar ook in de winkels verschijnen, stoepkrijt blijft onverminderd leuk. Misschien door de associatie met lekker weer? Na een lange, natte herfst en winter is het ineens weer zonnig genoeg om de hele dag buiten te spelen. En het weerbericht is gunstig genoeg dat je stoepkrijt kunst waarschijnlijk nog wel even blijft liggen. En dat is wel zo leuk, de hele straat vol met regenbogen, hinkelbanen en andere kunstwerkjes.

Stoepkrijten is een heerlijke bezigheid waarmee je frisse buitenlucht, beweging en creativiteit kunt combineren. Je kunt het even snel doen na je schoolwerk of juist de hele dag ermee bezig zijn. Het is leuk om samen met de buurtgenootjes en andere vriendjes en vriendinnetjes te doen, maar je kunt jezelf er ook uren mee vermaken. Je kan in de buurt van je huis blijven en daar alles mooi ondertekenen, maar je kunt ook naar de speeltuin gaan en daar wat kleur toevoegen, of naar je schoolplein en leuke tekeningen voor je leraren maken. Je kunt mooie kunstwerken op de stoep toveren, maar spelletjes met stoepkrijt zijn ook nog altijd erg populair. We geven je graag wat ideetjes voor beiden.

spelletjes met stoepkrijt

Te jong voor een rijbewijs maar al een echt autofanaat? Dan kun je een fantasierijk autoparcours tekenen. Maak hem zo groot en gek als je zelf maar wil, vol obstakels, bochten en andere verrassingen. Pak je favoriete speelgoedautootjes erbij en het is net alsof je zelf even achter het stuur mag zitten.

Een van de bekendste spelletjes met stoepkrijt is natuurlijk de hinkelbaan. Je kunt het bij tien sprongen houden, maar je kunt hem zo ver uitbreiden als je zelf maar wil (of kan tellen). Klaar met je mooie hinkelbaan? Gooi dan een steentje op een van de cijfers en vergeet niet die steen over te slaan op je hinkeltocht. Zo combineer je je stoepkrijt kunst ook nog met wat beweging.

Je kunt nog veel meer leuke spelletjes stoepkrijten. Zo kun je eindeloos drie-op-een-rij spelen met je vriendjes. En galgje spelen is extra leuk als je het groots met stoepkrijt kunt uitmeten. Genoeg te beleven dus.

stoepkrijt kunst

Spelletjes met stoepkrijt zijn altijd leuk. Maar je kunt er natuurlijk nog veel meer mee. Teken bijvoorbeeld je droomtuin, inclusief exotische vogels, de mooiste en meest kleurrijke bloemen en het perfecte zitje half in de zon, half in de schaduw. Je kunt alles maken wat er in je hoofd opkomt. Het kan ook erg leuk zijn om iemand te verrassen met wat stoepkrijt kunst. Teken bijvoorbeeld eens het lievelingsdier van een vriendje of vriendinnetje voor zijn of haar huis. Een mooi bloemenperkje voor die van je oma. Of een vrolijk zonnetje op de stoep van de buren. Als je niet zo goed bent in tekenen, kun je ook een geschreven boodschap achterlaten. Ook daar maak je iemand vast blij mee. Het hoeft niet alleen maar op de grond. Het kan ook erg mooi staan op een muur. Vraag hiervoor wel altijd toestemming van degene die er woont. Stoepkrijt blijft nog langer op de muur dan op de grond, omdat regen daar bijna niet bij komt. Dus dan kan iedereen nog langer van jouw kunstwerk genieten. Tijd om je jas aan te doen en naar buiten te gaan! Zijn de broeken van je kind versleten door al dat stoepkrijten op hun knieën? Doe je kind een stoere spijkerbroek voor meisjes of voor jongens aan. Die kunnen net wat meer hebben dan een gewone broek.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee
artikel is toegevoegd aan je mandje