bij HEMA vind je verschillende soorten corrigerend ondergoed, zodat er voor iedere vrouw wat tussen zit.

Ontdek wat het beste bij jou past!

wat is het beste corrigerend ondergoed voor jou?

licht ondersteunend

licht-ondersteunend

"Dit type ondergoed biedt lichte ondersteuning, absortbeert vocht en ademt. Het voelt bijna alsof je geen ondergoed aan hebt!"

✓ lichte ondersteuning
✓ geschikt voor dagelijks dragen
✓ gemaakt van bamboe
✓ ademend en zijdezacht
✓ absorbeert vocht
✓ 's winters warm, 's zomers koel
 

shop nu
licht-ondersteunend

"Deze soort ondergoed voelt als een tweede huid, omdat de stof zo dun is. Fijn voor ondersteuning van je silhouet onder strakke kleding."

✓ medium ondersteuning
✓ stofkwaliteit voelt dun aan
✓ voelt als een tweede huid (second skin)
✓ geschikt voor dagelijks dragen
✓ maakt mooi glad

shop nu
sterk-corrigerend

"Dit is stevig ondergoed, van wat dikkere stof. Dit zorgt ervoor dat alles precies blijft zitten zoals jij wil."

✓ sterkste shapewear in het assortiment
✓ dikke stofkwaliteit
✓ naadloos, dus onzichtbaar onder je kleding
✓ voelt alsof buik en bil op plek worden gehouden

shop nu

 

 

welk corrigerend ondergoed draag je voor een platte buik?

Wil jij graag een platte buik creëren met corrigerend ondergoed? Met de juiste shapewear creëer je een strak silhouet doordat je figuur mooi gevormd wordt. Hiermee zit die ene favoriete jurk of lievelingsoutfit net even wat fijner omdat alles stevig op z’n plek wordt gehouden. Bij HEMA hebben we allerlei soorten corrigerend ondergoed dat over je buik valt. Ideaal dus als je naast je buik ook andere lichaamsdelen mooier wilt laten uitkomen. Welk corrigerend ondergoed draag je dan precies en wanneer? Dat hangt ervan af waar je het onder wilt dragen, wat je wilt corrigeren en wat voor figuur je hebt.

Bij een tweedelig outfit, zoals een shirtje met een broek, draagt een corrigerend hemdje, slip of boxer heel prettig. Zo’n slip en boxer zijn langer aan de bovenkant dan de normale variant, waardoor ze dus over je heupen en buik vallen en deze corrigeren. Een gewone tailleslip voor dames is ook een fijn alternatief. Liever ook je dijen meenemen of je billen liften? Kies dan voor een corrigerend broekje met pijpjes. Dat is trouwens ook ideaal voor onder een korte jurk of rok. Als het waait heb je geen last van een opvliegend jurkje. Je kunt hiervoor natuurlijk ook kiezen voor een gewone damesboxer. Als je iets zoekt voor onder een (strakke) jurk, probeer dan een body of onderjurkje. Omdat het één geheel is heb je geen last van eventuele zichtbare lijntjes. Onder een jurkje zijn basic dames t-shirts of tops met lange mouwen ook een goede optie. Bij het volgende avondje uit stap je zo met gemak in je jurkje. Of wat dacht je van tijdens de feestdagen? Daar zul je schitteren in je feestjurk! Bekijk voor andere opties ons gehele lingerie assortiment. 

kies de beste shapewear op basis van je figuur

Welk soort corrigerend ondergoed het beste werkt voor jou hangt ook af van de vorm van je lichaam. Het liefste slank je precies af waar je denkt dat het het mooist is. En welk gebied dat is, heeft dus te maken met je lichaamstype. Bekijk hieronder het beste corrigerend ondergoed per soort figuur.

Peerfiguur:
Als je een peerfiguur hebt kun je kiezen voor shapewear dat zich focust op de heupen, billen en dijen, omdat het daar net wat breder is. In dat geval is een broekje met pijpjes ideaal. Dit corrigeert precies deze lichaamsdelen.

Zandloperfiguur:
Als je een zandloperfiguur hebt, dan heb je niet persé een focuspunt. Een body of corrigerend jurkje is dan heel fijn, want dat pakt alles mee.

Appelfiguur:
Heb jij een appelfiguur? Dan kun je ervoor kiezen om te focussen op je buik en taille. Kies in dat geval voor een body of een hemdje. Een hemdje kun je makkelijk dragen onder de meeste kledingstukken. Handig!

Recht figuur:
Heb je een recht figuur en wil je juist een meer zichtbare taille krijgen met corrigerend ondergoed? Ga dan ook voor een broekje met pijpjes. Dat corrigeren je onderlichaam en sluiten halverwege je lichaam. Daarmee leg je weer meer nadruk op je taille.

Omgekeerde peer:
Als je bredere schouders en slankere heupen hebt lijkt jouw figuur het meest op die van een omgekeerde peer. Je hebt dan niet perse de behoefte om beneden je buik nog meer te corrigeren en dan is een hemdje of slip het beste voor een platte buik.
 

Corrigerend ondergoed tijdens je zwangerschap

Het fijne aan shapewear is niet alleen dat je outfit mooier zit, alles voelt ook wat steviger op z’n plek. Daarom zijn er ook speciale broekjes voor zwangere dames. Je ondersteunt je rug en buik met zo’n broekje en verbetert daardoor je houding. Bovendien is de mooie vorm van je buik goed te zien en zul je stralen in je outfit. Neem ook een kijkje tussen onze collectie zwangerschapsondergoed voor voedingsbh's en hemden bijvoorbeeld.

 

sterk-corrigerend

pastips voor je corrigerend ondergoed

Weet je precies wat voor shapewear je wilt hebben? Mooi! Dan hebben we nog een paar laatste pastips voor je. Omdat dit soort ondergoed strakker is, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Niet te groot en niet te klein, zodat je er de hele dag comfortabel en zelfverzekerd bijloopt. In onze maattabel voor dames kun je zien wat jouw maat is. Als je je het dan vervolgens gaat passen, stap dan in het ondergoed in plaats van het over je hoofd te trekken. Zelfs bij jurkjes en hemdjes raden we dit aan. Dat is makkelijker én versterkt het corrigerende en liftende effect. Let wel op dat je geen sieraden aan hebt. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je iets beschadigt.

meer productinformatie

beoordeling

goed idee

artikel is toegevoegd aan je mandje